J-K Flip Flop(Soru)
-
mürid kardeşler bi kaçgün önce sayısal elektronik die bi dersten sınav olduk sınavda bize negatif kenar tetiklemeli j-k flip flopun doğruluk tablosunu sembolünü bi de çalışmasını kısaca açıklayınız die sormuş benim anlamadığım kısım bu flip flopun doğruluk tablosu nasıldır yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
-
Günaydın;
Dogruluk tablosu FF'ın J yada K girişine ne verirsen Q çıkışında ne olacagını belirtir.Linkte anlatım vardır.
-
cordelian bunu yazdı:
-----------------------------
Günaydın;
Dogruluk tablosu FF'ın J yada K girişine ne verirsen Q çıkışında ne olacagını belirtir.Linkte anlatım vardır.
öncelikle herkese günaydın
hocam benim sorduğum negatif kenar tetiklemeli j-k flip flop sanada garip geldi dime :) normal olarak j-k flip flopu biliyorum ama bu negatif kenar tetikleme işi bozuyo nese genede yardımın için saol
-
negatif tetikleme kare dalganın negatife düştügü tarafta tetikleme çeşididir.Orası senınle bı alakası yokki.Dogruluk tablosu tektir.Sadece kare dalga "1"e yükselirken tetiklenir yada negatif kenar tetiklemeli ise "0"a düşerken tetiklenir.Onun tablosunu sen cıkarırsın.Temel elektronik kitabında yada internette konu anlatımlarını bulursun.Yani clock pals 1 e yükselirken FF'ın girişi ne olursa olsun çıkışta birşey degişmez ama "0"a düştügünde clock pals FFın JK girişine göre (dogruluk tablosunda gorebılırsın) çıkış degisir.
-
cordelian bunu yazdı:
negatif tetikleme kare dalganın negatife düştügü tarafta tetikleme çeşididir.Orası senınle bı alakası yokki.Dogruluk tablosu tektir.Sadece kare dalga "1"e yükselirken tetiklenir yada negatif kenar tetiklemeli ise "0"a düşerken tetiklenir.Onun tablosunu sen cıkarırsın.Temel elektronik kitabında yada internette konu anlatımlarını bulursun.Yani clock pals 1 e yükselirken FF'ın girişi ne olursa olsun çıkışta birşey degişmez ama "0"a düştügünde clock pals FFın JK girişine göre (dogruluk tablosunda gorebılırsın) çıkış degisir.
-----------------------------aynen hocam yaptığın açıklamanın aynısını sınavda yazdım çok doğruda işte hocam ben çıkaramadım bunun doğruluk tablosunu nedense bi çok kişiye sordum kimsedende cevap alamadım sınavda doğruluk tablosunu normal j-k flip flopmuş gibi j ve k ya 1 ya da 0 verdim ona göre çıkışlarını yazdım işallah doğrudur