[Java] Dosya İşlemleri, Stream
-
Java 'yı bu yüzden sevmiyorum işte. Sağ kulağı sol elle kafanın üzerinden tutmaya çalışıyorsun. C++ daha kolay mq.
Neyse Android için katlanmam lazım.
I/O işlemlerinde bir sürü sınıf var. Bana her zaman kullanabileceğim, en verimli yöntemi söyleyebilir misiniz?
BU konuda kafam baya karıştı. Yardımlarınızı bekliyorum. :))
Bu konuyu adam gibi anlatan kaynak falan da verebilirsiniz.
-
karakter okumak/yazmak icin FileReader/FileWriter,
byte okumak/yazmak icin FileInputStream/FileOutputStream,
karakter dizisi okumak/yazmak icin BufferedReader/BufferedWrite(read ile tek bir char veya bellirli uzunlukta bir karakter dizisi ya da readLine ile satir okunabilir vs...)fonksiyonlari kullaniliyor.
Bunun disinda RandomAccesFile var. Bunda ise dosyayi acarken hangi mod ile acacagini soyluyorsun. Her veri turu icin read/write fonksiyonu var. ( https://docs.oracle.com/javase/7/docs/api/java/io/RandomAccessFile.html )
Eger nesneleri okuyup yazmak istersen ObjectInputStream/ObjectOutputStream var.
Ayrica Scanner sinifi ile de okuma yapanlar var.
Pek tabi hicbirisine hakim olmadigim ve tecrubem derste dinledigim kadariyla kaldigi icin oneride bulunamiyorum. Ama ben olsam, okuma ve yazma icin ayri ayri siniflar olmadigindan dolayi RandomAccessFile kullanirdim. Ayrica seek ile dosya isaretleyicisi de konumlandirilabilir. Digerlerinde yok bu.
Kaynak olarak buraya bakabilirsin hocam: https://docs.oracle.com/javase/tutorial/essential/io/index.html
"Digerlerinden hizli midir?", "En iyisi bu mudur?" bilemem, cunku sadece sinavi gececek kadar bakmistim bunlara.
Kolay gelsin.
-
Abi Dosya okutma yazdırma Android'de sana yaramayacak Sen OOP biliyorsan başla android'e zaten bir farkı yok O JAVA da yaptığın çoğu şeyi burda yapamyacaksın. Parse işleminin veya Soap çağırmanın Java ile ilgisi yok Olan bilinen şeyler. + Android'in mantığı çok çok farklı salla JAVA öğrenip ne yapacaksın OOP kavra başla android'e ha illa öğreneceğim dersen.
http://www.tutorialspoint.com/javaexamples/java_files.htm
şunu öneririrm burda Reading ve Writing işlemleri var
-
MhmdAlmz bunu yazdı
Abi Dosya okutma yazdırma Android'de sana yaramayacak Sen OOP biliyorsan başla android'e zaten bir farkı yok O JAVA da yaptığın çoğu şeyi burda yapamyacaksın. Parse işleminin veya Soap çağırmanın Java ile ilgisi yok Olan bilinen şeyler. + Android'in mantığı çok çok farklı salla JAVA öğrenip ne yapacaksın OOP kavra başla android'e ha illa öğreneceğim dersen.
http://www.tutorialspoint.com/javaexamples/java_files.htm
şunu öneririrm burda Reading ve Writing işlemleri var
Core Java gerekli.
Zaten JSP, JSP, Swing, AWT falan uğraşmıyorum.
Android SDK 'da bu sınıflar yok mu? Yalnıca karakter tabanlı Reding, Writing mi var?
eyv.hocam.
SkynetX tarafından 24/May/16 20:33 tarihinde düzenlenmiştir -
Dosya giriş/çıkış işlemleri için en verimli yöntemler şu ikisi sanırım:
Karakter Tabanlı için;
BufferedWriter bw = new BufferedWriter(new FileWriter(new File("blabla"))); bw.write("ZzZzZz"); bw.close();Byte tabanlı işlemler için
BufferedOutputStream bos = new BufferedOutputStream(new FileOutputStream(new File("out2"))); bos.write(new byte[]{66, 66, 66, 66, 66}); bos.close();Heryerde bu şekilde kullanırsam sıkıntı olmaz herhalde.
SkynetX tarafından 24/May/16 21:41 tarihinde düzenlenmiştir -
Ne dosyası okuyacaksın ? Görüntü mü ?
Sunucu taraflı dosya aktarımı yapma eğer öyle bi düşüncen varsa linkten alıyorsun volley library yardımcı olur.
-
SkynetX bunu yazdı
Dosya giriş/çıkış işlemleri için en verimli yöntemler şu ikisi sanırım:
Karakter Tabanlı için;
BufferedWriter bw = new BufferedWriter(new FileWriter(new File("blabla"))); bw.write("ZzZzZz"); bw.close();Byte tabanlı işlemler için
BufferedOutputStream bos = new BufferedOutputStream(new FileOutputStream(new File("out2"))); bos.write(new byte[]{66, 66, 66, 66, 66}); bos.close();Heryerde bu şekilde kullanırsam sıkıntı olmaz herhalde.
Buffer ile okuma abi Txt Dosyaları için en verimlileri FileReader FileWriter. Çok basit zaten kullanımı Dosyayı ac Sonra FileWrite de bitsin. Ha Resim falan düzenleyeceksen Vs Vs . EnCode falan etmen gerekiyor bir sürü işleri var pixel pixel ayırıp Mesela mavi font atacaksan üstüne artık Kırmızıya 3 Ekle, Maviye 55 Ekle gibi bi işlem gerekiyor daha sonra birleştiriyorsun bitleri resim Fotoşok oluyor. Yüzeysel ama bu yazdığım . Dosya işlemleri yapacaksan Sadece FileWriter yap Buffer'a gerek yok. Daha hızlı diye biliyorum File