Java İle Android Programlamaya Başlamak
-
baştan belirteyim konuyu yardım alma amaçlı açıyorum.
1 yıl kadar boş vaktim olacak.günde 4 ila 6 saat programlama çalışacam.java hakkında az çok bilgim var.belki başlangıç aşamasındayım.sorun bu değil.java ile ilgili çok güzel 2 tane tutorial indirdim içinde de 20şer video var.bir ara başlamıştım fakat okul sebebi ile devam ettiremedim.java hakkında bildiğim şeyleride unutmuş durumdayım.bunlarda sorun değil.tekrardan göz geçirip herşeyi öğrenecem.
javayı öğrenmeden androide ne geçiyorsun gibi bir durumda yok ortada.ilk başta javayı baya bi kavrayıp sonra da android için program yazmak istiyorum.
internette bununla ilgili tutorial aradım fakat beni çok tatmin etmedi.bu işi başlangıcından anlatan tutorial lazım.bildiğiniz ve anlatımı iyi olan tercihen ingilizce olan tutorial var mı?
şimdiden bilgisayara indirecem java bitince ona bşalayacam fakat adam akıllı bi tane tutorial bulamadım.
torrent linkeri varsa buraya atarsanız sevinirim.dediğim gibi olayı en başından başlayıp anlatan ve gittikce derinlemesine gösteren videolar lazım.yazı olarak okuduğum zaman pek basmıyor kafam
onun ardından da modelleme diye bir durum varmış.tam olarak ne oldugunuda anlayamadım ama java ve android bitince onada bakarız elbet :)
şimdiden teşekürler...
Mod: Konuları ilgili kategorilere açmaya özen gösterelim.
-
video olarak thenewboston.org güzeldir ama bana göre en iyi şekilde öğrenim yolu bir kitapla çalışmaktır. bunun için commonsware in busy coder's guide to android development kitabı incelediğim en iyi android kitabıydı. (bana göre, çünkü tek tek indirip incelemiştim)
internette de genelde tavsiye edilen kitap wrox un Professional Android 4 Application Development kitabı. güzel kitap ama commonsware in kitabı daha güzel. pdf bulup çıktısını kız arkadaşıma aldırmıştım :)) tavsiye ederim güzel kitaptır
-
unbalanced bunu yazdı
video olarak thenewboston.org güzeldir ama bana göre en iyi şekilde öğrenim yolu bir kitapla çalışmaktır. bunun için commonsware in busy coder's guide to android development kitabı incelediğim en iyi android kitabıydı. (bana göre, çünkü tek tek indirip incelemiştim)
internette de genelde tavsiye edilen kitap wrox un Professional Android 4 Application Development kitabı. güzel kitap ama commonsware in kitabı daha güzel. pdf bulup çıktısını kız arkadaşıma aldırmıştım :)) tavsiye ederim güzel kitaptır
peki hocam bakacam o kitap işine saolasın
-
unbalanced hocama ek olarak ben de "Profesyoneller için Android ile Uygulama Geliştirme" adlı kitabı türkçe kaynak olarak önerebilirim. yararlı bir kaynak ama java , xml temeli istiyor. sıfırdan başlayanlar için değil
-
cicosz bunu yazdı
unbalanced hocama ek olarak ben de "Profesyoneller için Android ile Uygulama Geliştirme" adlı kitabı türkçe kaynak olarak önerebilirim. yararlı bir kaynak ama java , xml temeli istiyor. sıfırdan başlayanlar için değil
hocam zaten wrox yayınlarından söylediğim kitabın bu "tercümesi".. ha ne kadar iyi ne kadar kötü fikrim yok.
-
hocam sadece kitap mı var bu iş için ? :S bide bu kitapların bulunması var
-
hocam github com da ve bu tarz sitelerde android projeleri var. kaynak kodları üzerinden de çalışabilirsin. developer android com da da sample lar var onlar da yadımcı olur. video ya da eğitim seti tarzı işlere hiç girmedim. ayrıca android forumların da büyük katkıları var. eğer programlama bilgine güvenmiyorsan öncelikle java çalışmanı öneririm. biraz da algoritma katarsan işin içine gayet iyi olur senin için. çünkü telefonda biz hız istiyoruz. uygulamanın bu yönden kullanıcıyı tatmin etmesi lazım. aynı işi yapan fakat farklı algoritmalarla oluşturulmuş bir kaç kaynak kodu incelersen artın olur.