folder Tahribat.com Forumları
linefolder Java
linefolder Java JDK'sı Kurulmuyor.

Java JDK'sı Kurulmuyor.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

normalde her sey yüklüydü.

oracle sql developer'ın 64 bitlik versiyonunda jdk'yı include etmemisler, 32'de dizini otomatik olarak buluyordu ama bunda yok nedense, neyse dizini gösterirken java/jre6xxx/bin/java.exe'yi sectim, tamam dedigimde bi dll hatası verdi dosyanın kayıtlı olmasına ragmen.

ben de java'yı sistemden komple kaldırdım, tüm dosyasıyla ve klasörleriyle birlikte, simdi de jdk kurulmuyor.

tıkladıgımda acılacakmıs gibi oluyor ama hicbir tepki yok, görev yöneticisinde de bir an cıkıp kayboluyor.

üst üste tıkladıgımda su hatayı veriyor :

Installer Wrapper.CreateFile failed with error 32: Dosya başka bir işlem tarafından kullanıldıgından bu işlem dosyaya erişemiyor.

oysa java'yla ilgili hicbir sey calısmıyor bilgisayarda, su an güvenli modda actım acaba bir sey degisir mi diye yok yine aynı.

ben ilk basta eclipse + jdk'yı tek setup'tan kurmustum, onu denedim, eclipse'i kuruyor ama jdk'yı kurarken hata veriyor, c'nin icinde bir log dosyası olusturuyor.

sinirlerim bozuldu gercekten.

ne yapmak gerek bu sorunu gidermek icin ?

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

saat 04:30 ve sorun cözüldü..

simdi, ileride aynı problemi baskaları yasamasın diye cözümü anlatıyorum.

ben tahmin ettigim gibi 32 bit, 64 bit olayında yanıldım.

bende Java'nın temel ve JDK klasörleri hem x86'da, hem de 64 bitlik klasörde ayrı ayrı kuruluydu.

SQL Developer'ın 64 bitlik sürümünü indirdigimde, dizini tanıtmama ragmen ilk mesajda da dedigim gibi dll hatası veriyordu cünkü ben 32 bitlik klasörü tanıtıyormusum.

her seyi komple sildim bastan kurdum.

ilk mesajdaki yüklememe sorununu da söyle cözdüm, Java'ya dair tek bir dosya olmamasına ragmen o hatayı vermeye devam etti ve bu Java'nın 7. sürümüydü.

Java'yı kuruyordu da kurmasına, JDK yüklenmedi. ben de bir önceki versiyon olan 6'yı kurdum.

bu arada yine hatalarla karsılastım, dosya kalıntısı olmadıgı halde "java sistemde yüklü" dedi, regedit kayıtlarında current_user & local_machine dizinlerinde Java'nın klasörlerini sildim, bu sefer kurulum gerceklesti.

önce 64 bitlik Java 6'yı kurdum, pesine 64 bitlik JDK'yı. bu sefer x86'da klasör olusmadı haliyle, zamanında iki ayrı sürümünü kurmusum demek ki.

pesine tekrar SQL Developer'ı actım ve bu sefer bana dizin yolu sormadan otomatik olarak acıldı, sükürler olsun.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

tebrikler.

anca gidersin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

garga bunu yazdı:
    -----------------------------

tebrikler.

:D

ben dedim ama versiyon ve ortam değişkenlerindendir diye. Sadece path kısmını program files(x86)ya değilde direkt program files a yönlendirecektin bitecekti. Gereksiz uğraştın gibime geliyo

:)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

wasd bunu yazdı:

garga bunu yazdı:

tebrikler.

:D

ben dedim ama versiyon ve ortam değişkenlerindendir diye. Sadece path kısmını program files(x86)ya değilde direkt program files a yönlendirecektin bitecekti. Gereksiz uğraştın gibime geliyo

gereksiz ugrasmak degil.

bu hatayı aldıktan sonra benim gibi Java'yı sistemden komple kaldırıp 7. sürümü kurmak isteyenlerde sıkıntı cıkacaktı.

nedenini anlamadıgım bir sorun var onunla ilgili.

sahsen 6. sürüm dosya kalmamasına ragmen yüklenmediginde ilk care olarak regedit aklıma gelmedi, klasörleri tekrar kontrol ettim.

@garga

sagol, madem buradaydın insan bi yol gösterir :P

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

:D ah birde bende bunu okuyup anliycak kafa kalsaydi be kardesim...

java dedigin boz yap lego hic merak etme herseyin bi cozumu vardir :P

anca gidersin...
Toplam Hit: 1956 Toplam Mesaj: 6