Java Method Hakkında Bir Soru
-
Arkadaşlar elimizde 5 adet sayı var bunlar : 4,5,9,3,16 if-else kullanmadan 8 den büyükleri bir tarafa 8den küçükleri bir tarafa atan code da method ta problem var.yazamıyorum yardımcı olur musunuz ?
/** * @(#)myproject.java * * myproject application * * @author * @version 1.00 2010/11/6 */ int methodnumber(int x) { return number(x) x++; } import java.util.Scanner; public class myproject { public static void main(String[] args) { //variables int value; int number; int moreThan = 0; int lessThan = 0;
int number1 =4; int number2 =5; int number3 =9; int number4 =3; int number5 =16; int x; //program code value = 8; x=1; while(x<6) { while(number(x)>value) { moreThan++; x++; } while(number(x) { lessThan++; x++; } } System.out.println("numbers lesser thsn 8 are: "+lessThan+"numbers more thsn 8 are: "+moreThan); } } -
Sebep ne ki if else kullanmak istemiyorsun?
-
sınav sorusu bu şekilde :)
-
Yukardaki metoda baktım, alt tarafı tam incelemedim ama burda returnden sonraki kod çalışmaz. Ayrıca methodnumber () diye bir metod var, çağırırken number () diye çağırıyorsun. Aynı metodlar mı onlar?
-
hayır aynı methodlar değil kendim method yazmaya calıstım ama başarılı olamadım. bana x'e 1 eklediğinde number(x)'i number1 number2 gibi cıkartan bir method lazım
-
anubisx bunu yazdı:
-----------------------------
hayır aynı methodlar değil kendim method yazmaya calıstım ama başarılı olamadım. bana x'e 1 eklediğinde number(x)'i number1 number2 gibi cıkartan bir method lazım
-----------------------------dizi kullansana
-
number() metodu nerde tanımlı, ne iş yapıyor?