Java Ödevi Basit
-
Hocalar merhaba.
Uzunluğu verilen kelimeyi cümlede buldurma gibi bir kod yazmam lazım.
Mesela cümle " Bugün İstanbul çok ama çok güzel"
Uzunluğu verilen cümle 3 karakter olsun hemen ekrana cümleden çok ve ama kelimelerini yazdıracak fakat "ama" kelimesini bir defa yazdıracak.
Bir bulduğu kelimeyi 2.defa yazmyacak program yani.
Belki daha önceden yapan falan varsa kodda atabilir yada nasıl olacağını yazabilir.Normal kelime aratma yapabiliyorum ama harf limitine göre yapamıyorum.
-
Kelime kelime bölebilmek için Stringtokenizer kullanıp böldüğünde
başka bir string e atıyıp length() le kaç harfli olduğunu bulabilirsin
istediğin harf sayısında olan kelimeleride bir yerde saklayıp yeni harf koşuluna uyan
kelimelerle kıyaslayıp aynı olanları tekrardan yazdırmayabilirsin
edit: harf limitine göre yapamıyorum demek length le kontrol edememek mi oluyor orayı anlayamadım :)
OnLyGoDCaNStoPMe tarafından 30/Kas/13 00:37 tarihinde düzenlenmiştir -
şimdi abi basit regex işlemleri ile hallederbilirsin.
\s[a-zA-Z0-9]{5}\s gibi bir regexte 5 rakamını kullanıcıdan parametre olarak alıp bulunan kelimeleri bir diziye atarsın. Daha sonra o dizideki elemanları sadeleştirirsin. Sadeleştirme işlemini ise başka bir diziye her seferinde daha önce tanışmış mı ? şeklinde kontrol ederek taşıyabilirsin.
hadi kolay gelsin
-
vaktiyle çok hoşuma giderdi javada böle şeylerle uğraşmak.. dersi 3. de geçtikten sonra daha da bakmadım kaldı öle..
-
Şu işini görür mü acaba?
Noktalama işaretleri için sadece '.' ve ',' kontrolü ekledim, diğerileri kelimenin uzunluğuna eklenmiş kabul edilir.

Edit:
Burada eskiden bi Java kodu vardı :)
JPriest tarafından 01/Ara/13 20:35 tarihinde düzenlenmiştir -
Jpriest
Hacı çok çok sağol valla işimi gördü diyebilirim.
Diğer arkadaşlarada teşekkür ederim başka kaynaklardan bişeyler denerken burdaki konuyu aklımdan çıkarmışım.
Jpriest hocanın yolladığı kod lazım olan olursa bana pm atsın yollayayım.
u235 tarafından 01/Ara/13 20:17 tarihinde düzenlenmiştir -
edit..
JPriest tarafından 01/Ara/13 20:34 tarihinde düzenlenmiştir