Java Ödevi Yardım.(Arrays)
-
Müridler yarın son gün ödevimde biraz yol katettim sizlere de sorayım dedim yapan olur belki ödev aşağıda:
Temel olarak kullanıcıdan matris alıyoruz ve girdiği kelimeyi bu matriste ters düz çapraz olabilecek şekilde aratığ ilk ve son harf koordinatını yazdırıyoruz. Kelimede 2 joker bulunabilir mesela kutu kelimesini arıyor k2to bulunabilir.Joker her arama için 2 dir.
https://s3.amazonaws.com/piazza-resources/hlnicvckjqp67c/hnwz4pqkdcy77d/Odev3.pdf?AWSAccessKeyId=AKIAJKOQYKAYOBKKVTKQ&Expires=1384773470&Signature=H47N%2B5WMvAxmMJrvS8cT4k1wqJU%3D
-
Joker dediğine göre düzenli ifadeleri (regular expressions) kullanacaksınız.
Matrisin aratacağınız her alt matrisini int, int, char dizilimi ile tutan bir koleksiyon kullanırsanız sorun çözülür. Örneğin matrisimiz:
A M C A
D E D E
A N N E
B A B A
Çarpraz gezildiğinde oluşan matris:
[A - - -]
[- E - -]
[- - N -]
[- - - A]
Matrisin oluşturduğu koleksiyon
int, int, char
0, 0, 'A'
1, -1, 'E'
2, -2, 'N'
3, -3, 'A'
Tüm kombinasyonları yukarıdaki şekle getirdikten sonra hepsini bir dizide toparlayıp sadece herbir alt koleksiyonun içerdiği harfleri verilen düzenli ifadeye göre test eden bir işlev yazacağız. Örneğin
bool TutuyorMu(Koleksiyon koleksiyon, DüzenliIfade düzenliifade)
{
harfler = koleksiyon.tümharfler();
return Düzenliİfade.TutuyorMu(harfler);
}
Yukarıdaki işlevi her alt kombinasyon ile çağıracağız. Eğer işlev doğru döndürürse koleksiyonun ilk elemanınındaki int'ler ve son elemanındaki intler bizim çözümümüz olur.
-
ödevin son günü bu gece 12ye uzatıldı.eğer ta anlamıyla çalışan bir kod yollayan olursa hesabına 50 tl gönderebilirim.
-
whopper bunu yazdı
ödevin son günü bu gece 12ye uzatıldı.eğer ta anlamıyla çalışan bir kod yollayan olursa hesabına 50 tl gönderebilirim.
50 tl için javayı öğrenebilirim :)
-
Yapabilen babayigit varsa yarin hemen yollarim ucretini acayip ihtiyacim var odeve.
-
whopper bunu yazdı
Yapabilen babayigit varsa yarin hemen yollarim ucretini acayip ihtiyacim var odeve.
hacım sen olayı tam anlatamamışsın ki. biraz ayrıntılı anlat