folder Tahribat.com Forumları
linefolder Java
linefolder Java Ögrenmek İstiyorum !!!

Java Ögrenmek İstiyorum !!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Digimensch
    Digimensch's avatar
    Erkek

Arkladaslar ben Java dilini gelecegi parlak bir dil olarak görüyorum.yakin zamanda bütün alatler Java dili ile programlanabileceklermis.Bu nedenle ben Java dili ögrenmeye karar verdim.

Acaba bildiginiz güzel icerikli Java dilini ögrenebilecegim Turkce Linkler varsa adreslerini verebilirmisiniz?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kanakan2003
    Kanakan2003's avatar
    Erkek

Bu konu benimde ilgimi cekiyor , bu isi ögrenebilecegimiz turkce safa adresleri veren olursa iyi olur.

saygilarimla

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagataywebking
    cagataywebking's avatar
    Erkek
    ayrıca java derleyici çalıştırıcı program verirmisiniz ben java kodları nerede derleyeceğim nerede oluşturacağım
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

http://java.sun.com/javase/downloads/index.jsp

burdan 

JDK 6u2

The Java SE Development Kit (JDK) includes the Java Runtime Environment (JRE) and command-line development tools that are useful for developing applets and applications.

bunu indir.

http://www.eclipse.org/downloads/download.php?file=/technology/epp/downloads/release/20070702/eclipse-jee-europa-win32.zip&r=1&protocol=http

www.kodcu.com burda da java kitabı var. 

ftw
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagataywebking
    cagataywebking's avatar
    Erkek
    karkardeşim senin verdiğin linktekileri felan hepsini indirdim kurdum açtım ama jdk yı c/programfilese kurdu ben nasıl açacağım java kodlarını nereye yazacağım nasıl çalıştırıp .exe uzuntılı yada pc de çalışan türde kaydedeceğim nasıl oluyor lütfen resimli anlatım en baştan lütfen allaha emanet olun byee
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagataywebking
    cagataywebking's avatar
    Erkek

kardeşler yardım edin yaww ayrıca kardeşim baksenin dediğin programlarıda indirdim ama sonuç gene aynı bi b.k yapamadım

sorunum ise aşağıdaki resimde gözüküyor bakın lütfen yardım edin yaa yazacağım ilk programa sizin adını verecem valla:)))

http://img329.imageshack.us/my.php?image=adsziu3.png

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

sen java mı öğrenmek istiyorsun yokda kod decompile etmyei filan mı?

eclipse i indirdinmi? 

ftw
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagataywebking
    cagataywebking's avatar
    Erkek
    kardeş, ben java öğrenmek ve yazacağım java kodlarını çalışır duruma getirmek istiyorum yani java ile program yazmak sonrada bu programları kullanmak istiyorum.Ayrıca sana teşekkür etmek isterim diğer sitelerde kimse yardım etmiyorda
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bsw
    Bsw's avatar
    Erkek
    2004 te açılmış hehe neyse.. abi başından söyleyeyim java ya geçiş amacınız nedir ben ilk zamanlar herşey sabit diye düşünüyordum yani ilk amacım aptal nokya telefonunda bulunmayan kronometreyi yapmak olmuştu.. sonra baktım ki java dallı budaklı bişey mesela java microedition(JME) mobil uygulamalar için aslında benim gireceğim konu buydu ozamanlar ama biz gittik JSE yani masaüstü uygulamaları içün olan kısma dadandık her yerde aynıdır düşüncesiyle.. işin garip tarafı şimdi cep telefonları için değilde normal masaüstü uygulamaları kısmına merak salıyor olmam.. bişeyler yapınca sarıyor bi süre ara verince yada bi yerde kitlenince bombok oluyor abi zaman isteyen şey (belkide ben acele ediyorum abi fantazileri direk programa yansıtamayıp kasıyoruz) herneyse konumuza dönelim en basitinden "hello world" (skeyim dünyanı her yerde aynı lan dersen) "merhaba Tahribat.com" hesabı bişeyler yazabilmen için tagext'in yazdığı linklerden java sdk'i indir daha sonra basit hızlı olan Xinox software in JCreator programını şeyap.. http://www.jcreator.com/download.htm (3.50 LE versionu beleş ehehe) ayarları basit abi söylediği dosyaların yerlerini göstericeksin sadece sonra girip (kalbin kadar temiz derler ya hatıra defterleri sayfasına mına goyyim niye öyle diyolar anlamıyorum) hello world yok yok merhaba tahribat.com uygulama şeyini yazıyorsun abi.. örnek ihtiyacını www.java2s.com dan giderebilirsin.. bide java ile çalışan insan az mıdır nedir yada bana öyle geliyor abi artı java ile exe yapmaya kalkınca sövmüş gibi oluyorsun genelde jar uzantılı çalıştırılabilir dosya uzantısı oluyor onlarda..  kolay gelsin madem..

Keser döner sap döner dün yedim tavuk döner..
Toplam Hit: 4361 Toplam Mesaj: 9