Java Örneği(İf Else) Sorunu
-
Arkadaşlar bu dönem okulda Java öğreniyoruz. Aşağıdaki örnekte ne yaptıysam if else deyimi mantıklı çalışmadı. Yani merhaba cevabını bir türlü alamıyorum. Sorun ne olabilir? Teşekkürler.
import javax.swing.JOptionPane;
class scann {
public static void main(String[] args){
String user="xyz";
String ad=JOptionPane.showInputDialog(null,"Lütfen Kullanıcı adınızı girin",null);
if(ad==user)
{
System.out.println("Merhaba");
}
else
{
System.out.println("Tanıyamadık kanka");
}
}
} -
String user="xyz";
String ad=JOptionPane.showInputDialog(null,"Lütfen Kullanıcı adınızı girin",null);
if(ad.equals(user))hocam hiç java bilgim yok internetten baktım can sıkıntısına string değeri karşılaştırma yapman için bu equals şeysini kullanman gerekiyor sanırım
bu yazdığım kod çalışmayacaktır zira bu equals in böyle kullanıldığını hiç sanmıyorum nasıl kullanıldığına bakıp halledersin sen hocam
Lotus tarafından 19/Eki/14 16:00 tarihinde düzenlenmiştir -
String ad=JOptionPane.showInputDialog("Lütfen Kullanıcı adınızı girin");
if(ad=="xyz")
{
}
else
{
}böyle çalışıyor mu?
ek:benim de bilgim yok:D
-
Ben aşağıdaki gibi değiştirdimde bunda kutunun içine yazmıyorsun.Eğer kullanicinin yazdıği değer xyz ise merhaba diyor başka bişeyse tanıyamadık diyor.
package conn; import java.util.Scanner; import javax.swing.JOptionPane; public class sinifim { public static void main(String[] args) { Scanner sc = new Scanner(System.in); String kullanici="xyz"; System.out.println("lutfen kullanici adinizi girin");; kullanici=sc.nextLine(); if(kullanici.equals("xyz")) { System.out.println("Merhaba"); } else { System.out.println("Taniyamadik kanka"); } } } -
Arkadaşlar sağolun. Ders notlarına daldığımdan google aklıma gelmedi bir an açıkçası. Daha doğrusu öteki dillerde böyle bir şey olmadığı için sorun yok diye düşünüyordum.
Çalışan şekli bu:
class scann {
String user="xyz";
if(ad.equals(user))
{
}
else
{
}
}
} -
wikwik bunu yazdı
Arkadaşlar sağolun. Ders notlarına daldığımdan google aklıma gelmedi bir an açıkçası. Daha doğrusu öteki dillerde böyle bir şey olmadığı için sorun yok diye düşünüyordum.
Çalışan şekli bu:
class scann {
String user="xyz";
if(ad.equals(user))
{
}
else
{
}
}
}yeah ilk java kodumu doğru yazmışım demekki :D bak ilgi duydum bi anda bu dile :D
-
u235 bunu yazdı
Ben aşağıdaki gibi değiştirdimde bunda kutunun içine yazmıyorsun.Eğer kullanicinin yazdıği değer xyz ise merhaba diyor başka bişeyse tanıyamadık diyor.
package conn; import java.util.Scanner; import javax.swing.JOptionPane; public class sinifim { public static void main(String[] args) { Scanner sc = new Scanner(System.in); String kullanici="xyz"; System.out.println("lutfen kullanici adinizi girin");; kullanici=sc.nextLine(); if(kullanici.equals("xyz")) { System.out.println("Merhaba"); } else { System.out.println("Taniyamadik kanka"); } } }Burada klavyeden girilen tuşları okutmuşsun. Bu da güzel bir örnek olur. Ben kutudan input değerini aldım. Öğreneceğiz bakalım...
-
wikwik bunu yazdıu235 bunu yazdı
package conn; import java.util.Scanner; import javax.swing.JOptionPane; public class sinifim { public static void main(String[] args) { Scanner sc = new Scanner(System.in); String kullanici="xyz"; System.out.println("lutfen kullanici adinizi girin");; kullanici=sc.nextLine(); if(kullanici.equals("xyz")) { System.out.println("Merhaba"); } else { System.out.println("Taniyamadik kanka"); } } }Burada klavyeden girilen tuşları okutmuşsun. Bu da güzel bir örnek olur. Ben kutudan input değerini aldım. Öğreneceğiz bakalım...
kutuya girilen karakterleri okutmak için
if(ad.equals("xyz")) şeklinde de yapabilirsin.
-
.equals kullanacaksın. Nedeni de String java dilinde bir tür değil classtır. == Ile kontrol etmeye çalıştığında stringin içeriğini değil refans ettiği bellek bölgesini karşılaştırırsın