Java Restful Web Servisiyle İd Ye Göre Ürün Silmeyi Nasıl Yapabilirim?
-
Java Restful web servisiyle json formatında ürün ekleyebiliyorum ama ürün silmeyi yapamıyorum.Nasıl yapabilirim?
gossipgirltr tarafından 14/Ağu/16 13:47 tarihinde düzenlenmiştir -
Koddan bir parça yazman gerekir. Ne kullanıyorsun?
-
JPriest bunu yazdı
Koddan bir parça yazman gerekir. Ne kullanıyorsun?
Advanced REST client kulanalarak json formatında ekleme yapıyorum. orda get post put delete metodlaarı var. delete ile veriyi silmek istiyorum sadece id yolluyorum silinmiyor
aşağıdaki gibi spring frameworkte nasıl yapabilirim?
@RequestMapping(value="/urunler", method=RequestMethod.GET)
public List<Urun> getUrunler() {
return (List<Urun>) repo.findAll();
}
@RequestMapping(value="/urunler", method=RequestMethod.POST)
public Urun saveUrun(@RequestBody Urun urun) {
return repo.save(urun);
}
-
Hocam GET ile ID göndersen Server tarafında da Delete sorgusu çevirsen yemiyor mu ?
-
MhmdAlmz bunu yazdı
Hocam GET ile ID göndersen Server tarafında da Delete sorgusu çevirsen yemiyor mu ?
Advanced REST client ile yapmam gerekiyor
-
@RequestMapping(value="/urun/id", method=RequestMethod.DELETE) tarzı birşey olacak.
-
Advanced REST Client dediğin test için kullanılabilecek yüzlerce metoddan sadece bir tanesi. Bir tool'a bağlı kalmamak lazım öncelikle onu belirteyim. Ayrıca @ozgunlu 'nun yazdığı gibi olacak method Annotation'ı.
Burda iki farklı kaynaktan örnekler var, bir göz at büyük ihtimalle çözersin:
http://websystique.com/springmvc/spring-mvc-4-restful-web-services-crud-example-resttemplate/
http://javahonk.com/spring-mvc-restful-get-post-put-delete/
<Spoiler>
//------------------- Delete a User -------------------- @RequestMapping(value = "/user/{id}", method = RequestMethod.DELETE) public ResponseEntity<User> deleteUser(@PathVariable("id") long id) { System.out.println("Fetching & Deleting User with id " + id); User user = userService.findById(id); if (user == null) { System.out.println("Unable to delete. User with id " + id + " not found"); return new ResponseEntity<User>(HttpStatus.NOT_FOUND); } userService.deleteUserById(id); return new ResponseEntity<User>(HttpStatus.NO_CONTENT); }</Spoiler>