Java SE- Kitap (Tavsiye)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaslar bir kac aydir Java ya sarmis ve issiz olmam dolayisi ile kendimi gunde 4-5 saat Java ile ugrasirken buldum. Kursa falan yazildim kursun agir gittini tekrar ve ornek sorular vs icin + bir kaynak ihtiyacim oldugunu dusunup arastirip bir kitap aldim.

Kitap ismi Java Programlama Dili Yazilim Tasarimi.  0 dan baslicaklar icin tercih edilecek bir kitap mi emin degilim cunki konu anlatimlari  ve ornekler az cok isin icinde olan kisiler ve ne anlatmak istedigini anlayabilecek meraklilar icin gecerli, yinede 0 dan baslicam diyen olursada extra google aramalari ile konuya cok rahat hakim olunabilir. Konular anlasilir sekilde her tema bitisinin ardindan islenmis konulara ozgu 10 civari soru ile tekrar ve pekistirme yapmak mumkun. Benim en cok dert yandigim konuda ulan bunu ogrendik simdi buna kilif uydurda kullan derdiydi ki bu kitap bu konuda bana oldukca yardimci oldu.

Kitabin +' lari :

- Konu anlatim + sonunda ornek sorular bence kitabin en buyuk + si. Bu sorulardada onceki islenmis konulari pekistirerek orneklerin gelistirilmesi gercekten iyi.

- Turkce kaynak olarak cok derli ve toplu sistemli calismak isteyenler icin cok buyuk kaynak.

- Bir cok kaynak gibi yarisi simdi devami sonra degil A dan Z ye konu anlatimlari mevcut.

Kitabin -' leri :

- Konular dogal olarak cok derinlemesine degil ancak onceden biraz karistirmis kisiler icin anlasilmicak sekilde de degil.

- Turkce kaynak olmasi hem buyuk avantaj hemde dez avantaj :)

Kitap hakkindaki genel goruslerim bu yondedir bu varsayimlar tamamen kendi gelisimim uzerinden cikarilmistir.

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek

Java ya Herbert Schildt in Java SE kitabı ile başlamanı öneririm.

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek

Hocam kitabi cok aradim 2. el ilanda actim ancak bulamadim kitapcilardada stoklarda malesefki yok :/ alternatif olarak bu kitaba yoneldim. Satan goren olursa pm lesin :)

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Herbert Schildt in yazmadığı alan kaldı mı ki :) yıllar önceden biliyorum adamı her konuyla ilgili bir kitabı var, memik yanık ın yabancı versiyonu..

hocam öncelikle iyi bir yazılımcı olma amacındaysan ingilizceyi öğrenmek zorundasın öyle ya da böyle.. bugün yeni bir şey çıkınca türkçe kaynak yok ya da çok kısıtlı oluyor, o yüzden şart. 

O kadar zor bir şey de değil öğrenmek, zaten teknik kitapları okumak hep bana daha kolay gelmiştir. En azından koda bakıp da açıklamayı anlamak kolay olur.

Java dan çok OOP öğrenmek amacında ol. Çünkü zaten başlangıçtaki adama temel programlama bilgisi verilirken aslında arka planda nesneye yönelimli programlama öğretilmekte.

Java uzmanlık alanım olmadığı için sana nokta atışı kitap tavsiye edemem ama şöyle söyleyeyim;

ben deitel in yayınlarını severim, java için how to java ... gibi bir kitabı var ona bir bak, ingilizce tabi ki ama kaliteli yayındır deitel. 

1. sınıfta java gördük biz, hocamız kaliteli bir hocaydı.. Tabi java bilmiyordu  :) ama mühendislik bilgisi 1000 tane yazılımcıyı geçer.. o araştırmış şu kitabı kullanmıştı

http://www.kitapyurdu.com/kitap/java-ile-temel-programlama/53830.html&filter_name=java

ne kadar iyi ne kadar değil bilmiyorum, sadece hoca derste bu kitabı kullanmıştı.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek

Hocam ingilizce gerekliliginin farkindayim ancak teknik anlamda bukadar ileri duzey ingilizce dokuman okuyup anlam cikarmam cok zor oluyor. Bir kelimeyi bile oturtamasam butun konu dagilip gidiyor. Bir yandan ingilizce mi gelistirmeye devam ediyorum bu surectede hem zaman kaybini onlemek hemde konulara daha kolay hakim olmak acisindan Turkce kaynak secmek zorunda kaliyorum.

Benim durumumda olan ama ayni zamanda bos durmak istemeyenler icinde alternatif olarak bu kitabi tavsiye etmek istedim. Ilerleyen sureclerde ingilizcem ile dogru orantida yabanci kaynaklara yonelicem bu buyuk ihtimal Java EE ye kalicak gibi :D

Head first java ,Thinking in Java vs kitaplari yabanci kaynak olarak en populer olanlari ingce skntili olsada kavradigim konulari buradanda tekrar ederek teknik ingcemi pekistirmek aklimdan gecti ancak suan maddi skntilar yuzunden bu kitaplarin siparisini gecemiyorum.

Tavsiye ettiginiz Turkce kaynak kitabi inceledim ve malesefki satisi yok :) 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

Herbert Schildt in yazmadığı alan kaldı mı ki :) yıllar önceden biliyorum adamı her konuyla ilgili bir kitabı var, memik yanık ın yabancı versiyonu..

... 

ben deitel in yayınlarını severim, java için how to java ... gibi bir kitabı var ona bir bak, ingilizce tabi ki ama kaliteli yayındır deitel. 

1. sınıfta java gördük biz, hocamız kaliteli bir hocaydı.. Tabi java bilmiyordu  :) ama mühendislik bilgisi 1000 tane yazılımcıyı geçer.. o araştırmış şu kitabı kullanmıştı

http://www.kitapyurdu.com/kitap/java-ile-temel-programlama/53830.html&filter_name=java

ne kadar iyi ne kadar değil bilmiyorum, sadece hoca derste bu kitabı kullanmıştı.

Herbert paşa hakkında genelde iyi konuşmazlar fakat kitapları doyurucudur. Deitel'in kitapları da ders kitabıdır aslında. Adım adım takip etmek gerekir. Ha bir de orijinal dilinden.

Ben Bora Güngören'in Java ile Temel Programlama kitabını takip etmiştim. 0'dan başlamak için uygun. Sonraki adım http://docs.oracle.com/javase/tutorial/java/ . En güncel kaynak Oracle'ın dökümanları.

Düzenleme: Aynı kitabı önermişiz hocam.

Olaylara karışmayın!
Toplam Hit: 1754 Toplam Mesaj: 6
java