Java (Yardım)
-
Arkadaşlar daha yeni yeni java kodlamaya başladım. Ödev olarak bi takvim yapmamızı istediler. Takvim tamam takır takır çalışıyor.
Fakat bunu web üzerinde çalışacak applet'e çevirmem lazım. Bunun için neler gerekiyor?
-
Aslında temel olarak aynı.
Ama tek fark, JFrame yerine JApplet kullanmalısın.
(Applet: javax.swing.JApplet - Referanslarında, javax.swing.* include edilmiş olmalı.)
Yani public class x extends JApplet şeklinde inheritance kullanarak yapabilirsin.
Ha bir de override etmen gerkene metodlar var (Aslında onlar abstract'tı heralde, ezberden yazıyorum, yalan olmasın...)
init(), start(), stop(), destroy()
Metodlarını override etmelisin
(public void x()) şeklinde tanımlıdırlar.)
init -> Applet yüklenip ilk aktif olduğunda çağırılır
start -> Applet kullanılmaya başlandığında çağırılır. (Applet çoktan yüklenmiştir, revisit durumu da olabilir.)
stop -> Applet inaktif hale geçince çağırılır.
destroy -> Browser'dan gelen HTTP bilgisi ile çağırılır, kullanıcının applet'i bulunduran sayfa ile ilişiğinin kalmaması durumunda çağırılır.
Bir de upload etmek için, kodu derlemen lazım, kendi bilgisayarında direk "Debug" ederken görüntülenemez.
<applet
code=classfilename.class
width=applet_viewing_width_in_pixels
height=applet_viewing_height_in_pixels
[archive=archivefile]
[codebase=applet_url]
[vspace=vertical_margin]
[hspace=horizontal_margin]
[align=applet_alignment]
[alt=alternative_text]
>
<param name=param_name1
value=param_value1>
</applet>Şeklindeki bir HTML dosyası yaratılarak upload edilir.
.class dosyası gerekmektedir.
Java uzantılı kaynak koduna gerek duymaz.
-
başlığın adı java yardım . demekki bende burada yardım isteyebilirm . sayın müritler. java diyoruz her paltformada çalışıyor. mesela netbeanste yaptığımız bbasit bir textbox- button uygulamasını telefona atıp çalıştırabilirmiyiz. yaptığımız java uygulamasını telefona atıp çalıştırma süreçlerini anlatabilrimisnz. neler gerekiyor. vs vs
-
raxtedy bunu yazdı:
-----------------------------
başlığın adı java yardım . demekki bende burada yardım isteyebilirm . sayın müritler. java diyoruz her paltformada çalışıyor. mesela netbeanste yaptığımız bbasit bir textbox- button uygulamasını telefona atıp çalıştırabilirmiyiz. yaptığımız java uygulamasını telefona atıp çalıştırma süreçlerini anlatabilrimisnz. neler gerekiyor. vs vs
-----------------------------Her platform lafına takılma.
Mobile işi bambaşka bir iş.
Ama illa öğrenmek istiyorsan:
Java ME indirerek başlayabilirsin.
-
raxtedy bunu yazdı:
-----------------------------Yapabiliriz, bileşenleri normalde (herhangi bir işletim sisteminde-platformda) yaparken kullandığımız "import" ifadelerini, özel olarak, microedition için olanları kullanmak gerek, sonrasını bende bilmiyorum, ve fakat aynı şekilde çalıştırılabilir dosya(jar) haline getirip telefon da denemekte fayda var :)
-
erbogan bunu yazdı:
raxtedy bunu yazdı:
-----------------------------Yapabiliriz, bileşenleri normalde (herhangi bir işletim sisteminde-platformda) yaparken kullandığımız "import" ifadelerini, özel olarak, microedition için olanları kullanmak gerek, sonrasını bende bilmiyorum, ve fakat aynı şekilde çalıştırılabilir dosya(jar) haline getirip telefon da denemekte fayda var :)
hacı bi java kitabı almışım öf süper :D -
tolgasen bunu yazdı:
hacı bi java kitabı almışım öf süper :D
-----------------------------Ne aldın la?
Papatya yayıncılık var bende ara tatilde ona yüklencem, bi de Herbert Schildt in Java kitabı var alfa yayınları
hangisi daha iyi bilemem de random birini seçim oturup çalışmak lazım :)
papatya yayıncılık kitabı için www.kodcu.com a bakabilirsiniz açık kaynak kitap... ama basılı hali paralı :)
-
erbogan bunu yazdı:
tolgasen bunu yazdı:
hacı bi java kitabı almışım öf süper :D
-----------------------------Ne aldın la?
Papatya yayıncılık var bende ara tatilde ona yüklencem, bi de Herbert Schildt in Java kitabı var alfa yayınları
hangisi daha iyi bilemem de random birini seçim oturup çalışmak lazım :)
papatya yayıncılık kitabı için www.kodcu.com a bakabilirsiniz açık kaynak kitap... ama basılı hali paralı :)
Valla Bora bilmem bişey yazarı msnde görüştüm adamla adam iyi yöneltti iyi anlattı anlatırım msnde :D -
erbogan bunu yazdı:
raxtedy bunu yazdı:
-----------------------------teşekkürler başka müridlerden ses yok galiba
-
raxtedy bunu yazdı:
-----------------------------madem netbeans kullaniyorsun, mobility pack diye bir eklentisi var, onu kurarsan rahatlikla basit mobil uygulama yazip denemelere yapabilirsin. - netbeans mobility pack