Javada Package Kullaniminda Veya Genel Olarak Bu Dogru Bir Yaklasim Midir ?
-
Aradaslar bu aralar Java calisiyorum ve tabi aklimda sorular var. Bu yuzden sizlere de sormak istiyorum.
Ben deneme amacli soyle bir miniminnacik bir sey yazdim. Mantik su :
Javada System.out.println kullanilarak sonsole'a cikti verilebiliyor veya Scanner ile girdi alinabiliyor. Bende kendimce bir helper paketcigi yazayim dedim. Burada static Console class'i var ve icinde show,showLine(String s) metodlari ve readLine(),readInt() metodlari mevcut. Bu metodlardan readInt Scanner.hasNextInt ile denetleyerek int donduruyor aksi halde NumberFormatException olusturuyor.
Bu yaklasim nasil bir yaklasim dogru mudur ? Siz olsaniz nasil yaparsiniz ?
ilk classim Console.java
package helpers; import java.io.*; import java.util.Scanner; public class Console { public static void show(String s) { System.out.print(s); } public static void showLine(String s) { System.out.println(s); } public static String readString() { Scanner scanner = new Scanner(System.in); return scanner.nextLine(); } public static int readInt() { Scanner scanner = new Scanner(System.in); if(scanner.hasNextInt()) { return scanner.nextInt(); } else { throw new NumberFormatException(); } } }
Birde Program.java var. Burada da bunu kullaniyorum
import helpers.Console; public class Program { public static void main(String args[]) { Console.show("Isminizi girin : "); String isim = Console.readString(); Console.show("Yasinizi girin : "); try { int yas = Console.readInt(); if(yas > 0 && yas < 150 ) { Console.showLine(isim + " "+yas+" yasindasiniz"); } else { Console.showLine(isim + " "+yas+" yasinda OLAMAZSINIZ !!!"); } } catch(Exception e) { Console.showLine("Yasinizi yanlis girdiniz !!! "); } } }Bu dogru bir yaklasim mi ? Siz olsaniz nasil yapardiniz.
Burada mesela baska bir mini programda da bunu tekrar import edip kullanabilirim.
dhmm tarafından 02/Oca/16 19:33 tarihinde düzenlenmiştir -
Benim de su sekilde bir keyboard sinifim var gelistiricektim daha kaldi oyle . Yaklasim olarak hocam yani sen kendi paketlerini siniflarini ayzmakda ozgursun olay bu zaten :) bisiyi begenmiyorsan kilifina uydurup kendin yazarsin kullanirsin.
method isimleri show olarak cok gozume batti nie ole oldu anlamadim sanki java koduna bakmiyormusum gibime geldi :D
import java.util.Scanner; public class Keyboard { private Scanner m_kb; public Keyboard() { m_kb = new Scanner(System.in); } public String getLine(String msg) { System.out.print(msg); return m_kb.nextLine(); } public String getLine() { return getLine(""); } public int getInt(String msg, String errorMessage) { int result = 0; boolean isValid = false; do { try { System.out.print(msg); result = Integer.parseInt(m_kb.nextLine().trim()); isValid = true; } catch (Throwable ex) { System.out.print(errorMessage); } } while (!isValid); return result; } public int getInt(String msg) { return getInt(msg, ""); } public int getInt() { return getInt("", ""); } public long getLong(String msg, String errorMessage) { long result = 0; boolean isValid = false; do { try { System.out.print(msg); result = Long.parseLong(m_kb.nextLine()); isValid = true; } catch (Throwable ex) { System.out.print(errorMessage); } } while (!isValid); return result; } public long getLong(String msg) { return getLong(msg, ""); } public long getLong() { return getLong("", ""); } public double getDouble(String msg, String errorMessage) { double result = 0; boolean isValid = false; do { try { System.out.print(msg); result = Double.parseDouble(m_kb.nextLine()); isValid = true; } catch (Throwable ex) { System.out.println(errorMessage); } } while (!isValid); return result; } public double getDouble(String msg) { return getDouble(msg, ""); } public double getDouble() { return getDouble("", ""); } //... }
Absolut tarafından 02/Oca/16 20:40 tarihinde düzenlenmiştir -
Absolut bunu yazdı
Benim de su sekilde bir keyboard sinifim var gelistiricektim daha kaldi oyle . Yaklasim olarak hocam yani sen kendi paketlerini siniflarini ayzmakda ozgursun olay bu zaten :) bisiyi begenmiyorsan kilifina uydurup kendin yazarsin kullanirsin.
method isimleri show olarak cok gozume batti nie ole oldu anlamadim sanki java koduna bakmiyormusum gibime geldi :D
import java.util.Scanner; public class Keyboard { private Scanner m_kb; public Keyboard() { m_kb = new Scanner(System.in); } public String getLine(String msg) { System.out.print(msg); return m_kb.nextLine(); } public String getLine() { return getLine(""); } public int getInt(String msg, String errorMessage) { int result = 0; boolean isValid = false; do { try { System.out.print(msg); result = Integer.parseInt(m_kb.nextLine().trim()); isValid = true; } catch (Throwable ex) { System.out.print(errorMessage); } } while (!isValid); return result; } public int getInt(String msg) { return getInt(msg, ""); } public int getInt() { return getInt("", ""); } public long getLong(String msg, String errorMessage) { long result = 0; boolean isValid = false; do { try { System.out.print(msg); result = Long.parseLong(m_kb.nextLine()); isValid = true; } catch (Throwable ex) { System.out.print(errorMessage); } } while (!isValid); return result; } public long getLong(String msg) { return getLong(msg, ""); } public long getLong() { return getLong("", ""); } public double getDouble(String msg, String errorMessage) { double result = 0; boolean isValid = false; do { try { System.out.print(msg); result = Double.parseDouble(m_kb.nextLine()); isValid = true; } catch (Throwable ex) { System.out.println(errorMessage); } } while (!isValid); return result; } public double getDouble(String msg) { return getDouble(msg, ""); } public double getDouble() { return getDouble("", ""); } //... }
Alistim c# taki console ondan oyle yazdim hocam :)
-
müridler ben de video scripti yazacak kadar php öğrenmek istiyorum php de neleri öğrenmem gerekir döngüler, if cart curt bunlardan hiç bişey anlamıyorum php yi kolay bir şekilde nasıl öğrenebilirim
-
flybatwin bunu yazdımüridler ben de video scripti yazacak kadar php öğrenmek istiyorum php de neleri öğrenmem gerekir döngüler, if cart curt bunlardan hiç bişey anlamıyorum php yi kolay bir şekilde nasıl öğrenebilirim
php konusu altina yazarsan detayli bilgi alirsin hocam yalnis konudasin :)
-
flybatwin bunu yazdımüridler ben de video scripti yazacak kadar php öğrenmek istiyorum php de neleri öğrenmem gerekir döngüler, if cart curt bunlardan hiç bişey anlamıyorum php yi kolay bir şekilde nasıl öğrenebilirim
http protokolü nasıl çalışır?
html - css - javascript
PHP {
syntax
türler
değişkenler
sabitler
işleçler
denetim yapıları (if, while, for, foreach, do while)
fonksiyonlar
sınıflar ve nesneler(tam olarak öğrenmesende olur ne olduğunu bil)
exceptions
pdo sınıfı ve ayrıntılı kullanımı
sessions
$_server değişkenleri
$_request değişkenleri
header fonksiyonu kullanımı
mümkünse xml kullanımı
}
veritabanı olarak mariadb veya mysql ile SQL öğrenmelisin.
-
DrKill bunu yazdıflybatwin bunu yazdımüridler ben de video scripti yazacak kadar php öğrenmek istiyorum php de neleri öğrenmem gerekir döngüler, if cart curt bunlardan hiç bişey anlamıyorum php yi kolay bir şekilde nasıl öğrenebilirim
http protokolü nasıl çalışır?
html - css - javascript
PHP {
syntax
türler
değişkenler
sabitler
işleçler
denetim yapıları (if, while, for, foreach, do while)
fonksiyonlar
sınıflar ve nesneler(tam olarak öğrenmesende olur ne olduğunu bil)
exceptions
pdo sınıfı ve ayrıntılı kullanımı
sessions
$_server değişkenleri
$_request değişkenleri
header fonksiyonu kullanımı
mümkünse xml kullanımı
}
veritabanı olarak mariadb veya mysql ile SQL öğrenmelisin.
Guvenlik konularina da bakmslisin.