Javascript File Upload Etme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Hocalarım JavaScript ile excel dosyasını server'a kaydedip o dosyayı Ajax ile okumak istiyorum. Daha doğrusu Php ile excel dosyasını okumayı biliyorum ama server içerisindeki dosyayı okuyabiliyorum.  Bana JavaScript ile Server'a dosya kaydetmek kalıyor. Yani adım adım şu şekilde işlem yapıcam

1- Excel dosyasını son kullanıcı seçti

2- server 'a upload edildi

3- Server'a upload edilirken dosya ismini çektim

4- Dosya ismini ExcelOku.php dosyasına post ettim

5- ExcelOku.php den array döndürdüm

6- JavaScript ile bu dönen array'i parse ettim ve yoluma devam ettim

Ama bu işlemlerde ilk 3 basamak yok. Bulamadım StackOverFlow da da konu açtım ama pek yararlı bir cevap alamadım

http://stackoverflow.com/questions/39034469/javascript-xlsx-file-upload StackoverFlow link

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

çözüldü

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

bkz: dropzone.js

black implies white, self implies other, life implies death.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

@nurulmac11 bu daha hoş bişeymiş :D Select yaptırmak yerine sürükle bırak yapayım :) Teşekkür ederim :)

Toplam Hit: 1145 Toplam Mesaj: 4
javascript dosya okuma