Javascript Hakkında Bi Soru
-
asp.net te kod içinde 2 adet rastgele sayı üretiyorum.Bu sayılarımıda label ile kullanıcıya a + b şeklinde gösteriyorum.
1 tanede buton var
25 + 15 =................. noktalı yere 40 yazılırsa butonum aktif olsun istiyorum.
aspx.cs kısmına kısmınıda ekledim. ama biyerde yanlıslık yapıyorum.Buton herzaman disable olarak kalıyor.Bi el atarsanız sevinirim.
< ="text/" ="js/aurora.js"> var a = '<%= ilksayi %>'; var b = '<%= ikincisayi %>'; var c; function main() { $("#Button1").attr("disabled", "disabled"); $("#TextBox4").keyup(function () { kontrol(); }); } function kontrol() { if ($("#TextBox4").val() == a + b) { $("#Button1").removeAttr("disabled"); } } -
var a = '<%= ilksayi %>'; var b = '<%= ikincisayi %>';
tanımalarken 'string' olarak tanımlamışsın hocam a+b de string toplama işlemi oluyor bu yüzden tırnaksız tanımalama yapıp sonucu söyler misin ? -
@erc hocam oldu cok saol çok basit bir hataymış. tırnakları kaldırınca syntax error diyo derleyınce hata vermıo mouse ıle uzerıne gidince syntax error yazıo altları kırmızı çizgi ile çizilmiş ancak sorunsuz biçimde çalışıyor.Teşekkür ederim tekrardan.
Toplam Hit: 731 Toplam Mesaj: 3