Javascript, Html Get'ten Veri Almak
-
Hocalar merhaba, bi sorunum var.
Elimde profile.html denen bi html sayfası var. Bu sayfayı profile.html?user=abcd diye açtığımızda javascriptle user getini almam lazım. Bu mümkün mü ? Nasıl yapabilirim ?
Not: İllaki profile.html kullanmak zorunda değilim onun yerine /user/abcd olarak çevirirsek şahane olur. Apache ve Php kullanmıyorum.
-
Bende sunu sorayim,
Neden parametre gecmek yerine url den bilgi aliriz.
Fonksiyona parametre yollayabilir,
Js de tanimli degiskeni html de kullanmak varken neden url kullaniyoruz.
Hic bilmiyor degilim mantigini soruyorum. :)
-
zeybekustasi bunu yazdı
Bende sunu sorayim,
Neden parametre gecmek yerine url den bilgi aliriz.
Fonksiyona parametre yollayabilir,
Js de tanimli degiskeni html de kullanmak varken neden url kullaniyoruz.
Hic bilmiyor degilim mantigini soruyorum. :)
Farklı sayfalardan bu sayfaya erişeceğimiz için hocam :)
-
Olay url'yi alıp parse etmekle oluyor adamlar query string olayını yapmamışlar salt javascriptte. Node.js dersen o ayrı bir boyut fakat vanilla js'de şu en kullanışlısı:
function getParameterByName(name) { name = name.replace(/[\[]/, "\\[").replace(/[\]]/, "\\]"); var regex = new RegExp("[\\?&]" + name + "=([^&#]*)"), results = regex.exec(location.search); return results === null ? "" : decodeURIComponent(results[1].replace(/\+/g, " ")); }Kullanımı
var user = getParameterByName('user');Doğru anahtar kelime ve google araması: javascript query string parse
Kaynak olarak da ilk çıkan stackoverflow konusundan aldım kodları
-
by_Tet bunu yazdı
Olay url'yi alıp parse etmekle oluyor adamlar query string olayını yapmamışlar salt javascriptte. Node.js dersen o ayrı bir boyut fakat vanilla js'de şu en kullanışlısı:
function getParameterByName(name) { name = name.replace(/[\[]/, "\\[").replace(/[\]]/, "\\]"); var regex = new RegExp("[\\?&]" + name + "=([^&#]*)"), results = regex.exec(location.search); return results === null ? "" : decodeURIComponent(results[1].replace(/\+/g, " ")); }Kullanımı
var user = getParameterByName('user');Doğru anahtar kelime ve google araması: javascript query string parse
Kaynak olarak da ilk çıkan stackoverflow konusundan aldım kodları
Teşekkür ederim hocam işimi fazlasıyla görür :)
-
Eğer istediğin şey sayfa yenilenmeden almak ise AJAX ile işlem yapacaksan eğer. "HTML5 History Pushstate" araştırmanı öneririm.
xyz.com/site/sayfa.html
iken
xyz.com/site/resim.html yönlenmiş gibi url değişiyor ama sayfa değişmiyor bu sırada istediğin fonksiyonu çağırabilirsin, AJAX ile sayfa çağırabilirsin vs.
http://diveintohtml5.info/history.html
-
pSkpt bunu yazdı
Eğer istediğin şey sayfa yenilenmeden almak ise AJAX ile işlem yapacaksan eğer. "HTML5 History Pushstate" araştırmanı öneririm.
xyz.com/site/sayfa.html
iken
xyz.com/site/resim.html yönlenmiş gibi url değişiyor ama sayfa değişmiyor bu sırada istediğin fonksiyonu çağırabilirsin, AJAX ile sayfa çağırabilirsin vs.
http://diveintohtml5.info/history.html
Sayfa yenilenebilir hocam onda sıkıntı yok, by_Tet hocamın verdiği kod çalışıyor çok teşekkürler :)