folder Tahribat.com Forumları
linefolder Html - CSS - XML - JavaScript - Ajax
linefolder Javascript İle Extra Textbox Eklettirip İçindeki Veriyi Almak?

Javascript İle Extra Textbox Eklettirip İçindeki Veriyi Almak?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

kullanıcıya bir textbox sunuyorum ve girdiği bilgiyi submit butonuyla alıyorum. ama istiyorum ki kullanıcı birden çok bilgi girecekse gene javascript ile çalışacak "textbox ekle" butonu olsun ve bu eski textbox'ın altına yeni bir textbox eklesin. ben de bu bilgiyi ilki gibi çekebileyim. farklı çekmem için yeni textbox'ın idsinin farklı olması gerektiğinden çıkar bol bulamadım.
    not: divleri show/hide yöntemiyle oluyor ama istediğim kullanıcı "textbox ekle" butonuna tıkladığında yalnızca bir textbox eklensin ve kullanıcıyı x kadar eklebilirsin diye sınırlamayayım.

. . .. . ... .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

<script>
    var i=0;
    function textareaolustur(){
    var y = document.createElement('textarea');
    y.setAttribute("name","ismi["+i+"]");
    y.setAttribute("cols","10");
    y.setAttribute("rows","2");
    var div = document.getElementById("asd").parentNode;
    div.insertBefore(y, document.getElementById("asd"));
    i=i+1;
    }
    </script>
    <div id="asd"></div>
    <a href="javascript:;" onClick="javascript:textareaolustur();">oluştur</a>

post attığın sayfaya array olarak atıyor textareaya girilen bilgileri arraydan çekersin

Bittik biz bittik
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

hocam dediğini uyguladım yalnız div.insertBefore divin içine değil başına yazdırıyordu ben de kendidivim.appendChild kullandım. yalnız javascriptten pek anlamıyorum post işlemi ile ne ilgisi var bizi yaptığımızın yani sadece yazdırmaya yaramıyor mu mu kod?

demem o ki adamın kaç tane doldurduğuna dair bilgiyi nasıl edineceğim? while ile ismi[i]'ni filan kontrol ederek mümkün müdür?

edit: hocam kendidivim.appendChild da divi baştan yazıyor galiba adamın doldurduğu valueler siliniyor çünkü fonksiyon çalışınca. :/

. . .. . ... .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

Buremba bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam dediğini uyguladım yalnız div.insertBefore divin içine değil başına yazdırıyordu ben de kendidivim.appendChild kullandım. yalnız javascriptten pek anlamıyorum post işlemi ile ne ilgisi var bizi yaptığımızın yani sadece yazdırmaya yaramıyor mu mu kod?

demem o ki adamın kaç tane doldurduğuna dair bilgiyi nasıl edineceğim? while ile ismi[i]'ni filan kontrol ederek mümkün müdür?

edit: hocam kendidivim.appendChild da divi baştan yazıyor galiba adamın doldurduğu valueler siliniyor çünkü fonksiyon çalışınca. :/

yukarıdaki kod varya bunla sınırsız ekleyiyorsun ya ok adam bırak eklesin bilgi nerden gelecek dersen sen

array çekiyorsun ya arrayın dışında $sayi = 0; dersin içinde ise

$sayı = $sayı+1 dersin en sonda sana çıktı olrak verecektir.kaç tane eklettiğini. bu php basamağı.

Ama sen tabikide java scriptende bu saydırma işlemini yapabilirsin.

Cosmic eklemiş ama bunun çok daha fazla gelişmişi var ... En azından benim kullandığım o sayma işlemi felan hepsini yapıyor tek başına....

Silmeside var..

cosmic de yapar bunların hepsini ama o sadece senin istediğini sunmuş...

İnternette araştır var bunlarla örnek..Baya var hemde...

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

Buremba bunu yazdı:

post işlemiyle şöyle alakası var şimdi bu textarealar bi form un içinde olucak ve submit ediceksin başka sayfaya dimi? bak her eklenen textarea için isimleri ismi[0] ismi[1] ismi[2] olarak artıyor. post ettiğin sayfada foreach la kullanırsın.

Bittik biz bittik
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

Cosmic bunu yazdı:

Buremba bunu yazdı:

post işlemiyle şöyle alakası var şimdi bu textarealar bi form un içinde olucak ve submit ediceksin başka sayfaya dimi? bak her eklenen textarea için isimleri ismi[0] ismi[1] ismi[2] olarak artıyor. post ettiğin sayfada foreach la kullanırsın.

usta php'ye izin yok yalnız. ben sana işlemimi anlatayayım. bu işi web için yapmıyorum, phonegap diye bir nane var javascriptle android'e yazılım geliştiriyorsun ve sadece javascript olması gerekiyor. kendi kütüphaneleri var txt okumak için filan onları kullanıyorum. kerimin verdiği jquery sayıyor galiba şimdi onu deniyorum.

. . .. . ... .
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

hmm ben web için yapıyosun sandım.

<script>
    var i=0;
    function textareaolustur(){
    var y = document.createElement('textarea');
    y.setAttribute("name","ismi["+i+"]");
    y.setAttribute("cols","10");
    y.setAttribute("rows","2");
    y.setAttribute("id","idsi"+i);
    var div = document.getElementById("asd").parentNode;
    div.insertBefore(y, document.getElementById("asd"));
    i=i+1;
    }
    </script>
    <div id="asd"></div>
    <a href="javascript:;" onClick="javascript:textareaolustur();">oluştur</a>

bu şekilde yaparsan idleri textareaların idsi0 idsi1 idsi2 idsi3 şeklinde artar

Bittik biz bittik
Toplam Hit: 2251 Toplam Mesaj: 8