folder Tahribat.com Forumları
linefolder Html - CSS - XML - JavaScript - Ajax
linefolder Javascript İle Sayfada Görünmeyen Elementi Text İçeriğinden Nasıl Seçebilirim?

Javascript İle Sayfada Görünmeyen Elementi Text İçeriğinden Nasıl Seçebilirim?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kofcu
    kofcu's avatar
    Erkek

window.find('birsey') şeklinde bir fonksiyon var. bu fonksiyon normal tarayıcının CTRL+F si gibi arama yapıyor ve de bulduğu sonuca sayfayı kaydırıyor.

Fakat bu fonksiyon tam olarak tarayıcının CTRL+F si gibi çalışıyor. yani ekranda ne varsa onda arıyor. Bense ekranda görünmeyen, css'de display:none olarak ayarlanmış elementler içinde de aramasını istiyorum.

Hatta arasın, bulsun, bana parent elementini versin. sonra ben onu görünür hale getireyim.

düşündüm bir miktar araştırma da yaptım. sanırım böyle bir şeyi bi ben istemişim, bulamadım :)

örnek vermek gerekirse:

<div style="display:none"> Burada aramayı düşündüğüm bazı kelimeler var. Mesela TahribaT</div>

mesela ben bi arama kutusu koyacağım, oraya tahribat yazacağım, ara diyeceğim. bana bu yukarda(aslında görünmeyen) yazıyı bulacak ve görünür hale getirecek. Nasıl yapabilirim bunu?

aslında bir fikir var aklımda ama usulünü bilmiyorum. Örneğin source-code da arama yaptırabilsem o zaman display misplay işlemez bulur diye düşünüyorum o bulduğunun da parentNode unu alsam display:block yapsam olur diye düşünüyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum :)

varsa fikriniz yardımlarınız için teşekkür ederim.

ben de sevgiden yanayım...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ManiakRhifat
    ManiakRhifat's avatar
    Erkek

div e bir id verebilerek ulaşabilirsin veya hidden input yapıp id sinden value değerine rahat erişirsin.

edit: jquery ile istediklerini daha rahat yapabilirsin.

ManiakRhifat tarafından 19/Şub/16 00:19 tarihinde düzenlenmiştir

eğer bir domates ışık hızına ulaşırsa kendisi ışık olur. bu sebeple ampulü yakdığınızda yanınızdan geçenlerin ışık mı yoksa domates mi oldunu bilemezsiniz. eğer ışık diyorsanız ışıktır, domates diyorsanız domatezdir. buna röletivite deriz.
Toplam Hit: 863 Toplam Mesaj: 2
javascript arama find