Javascript İle Selectbox Seçim Sonrası Diğer Divleri Div Gizleme
-
Selamlar,
Aşağıdaki HTML ile kullanıcıya sunduğum rapor tipinin dışında kalan divleri gizlemek istiyorum ama
"<?php echo $graph_code?>_filter1_div" Burda ki filter1, filter2 yi lle girmek istemiyorum Tek tek if ve elseif yapmadan dinamik olarak nasıl seçim dışındakileri gizleyebiliriz?
<select name="date_type"> <option value="1">Günlük</option> <option value="2">Haftalık</option> <option value="3">Aylık</option> <option value="4">Quarter</option> <option value="5">Yıllık</option> </select>
<div id="ASD_filter1_div" style="display:none"></div> <div id="ASD_filter2_div" style="display:none"></div> <div id="ASD_filter3_div" style="display:none"></div> <div id="ASD_filter4_div" style="display:none"></div> <div id="ASD_filter5_div" style="display:none"></div>Bununla gösterebiliyorum ama diğerlerini gizlemiyor seçim yaptığım farklı değilse onu da ekliyor. Doğal olarak..
<script type="text/javascript"> $(function() { $("[name=date_type]").change(function(){ $("#ASD_filter"+$(this).val()+"_div").show('slow'); }); }); </script>Seçim dışındaki diğer divleri nasıl gizleyebilirim... Tek tek if ve elseif yapmadan?
PLaXToR tarafından 04/Nis/18 10:25 tarihinde düzenlenmiştir -
<div class="kapsul kapsul-1" style="display:none"></div>
<div class="kapsul kapsul-2" style="display:none"></div>
<div class="kapsul kapsul-3" style="display:none"></div>
jQuery("select").on("change", function(){
var deger = jQuery(this).val();
jQuery(".kapsul").hide();
jQuery(".kapsul-" + deger).show();
});
.kapsul değerlerinin hepsini gizle dedik. Daha sonra seçilen 3 numara ise .kapsul-3 ü göster dedik.
ontedi tarafından 04/Nis/18 10:38 tarihinde düzenlenmiştir -
Çok çok teşekkür ettim hocam ufak bir modifikasyonla tam istediğim gibi oldu.