Javascript İle Txt Dosyasina Yazmak
-
selam millet php ile mumkun fakat javascript ile txt dosyasina yazabilir miyim? bilen var mi?
-
yazamazsin :) anca cookie ye yazarsin
-
Sarper bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------hmm. php ile cookie ye yazilabiliyo mu?
realTime biseyler yapiyorum da araci olarak txt kullanmak geldi aklima ilk jquery postla okuyorum txt icerigi 0 sa div yenilenmiyo, db ye insert yapan php sayfasi 1 yapiyo insert islemi oldukca ve div yenileniyo.. ne tavsiye edersin cookie mi?
-
hackingo bunu yazdı:
-----------------------------Sarper bunu yazdı:
realTime biseyler yapiyorum da araci olarak txt kullanmak geldi aklima ilk jquery postla okuyorum txt icerigi 0 sa div yenilenmiyo, db ye insert yapan php sayfasi 1 yapiyo insert islemi oldukca ve div yenileniyo.. ne tavsiye edersin cookie mi?
sarperin dedigi gibi javascript dosya sistemiyle etkilesemez php cookieye yazabilir setcookie(zupzup, "content", 3600) diye tanimlayip $_COOKIE['zupzup'] seklinde cekebilirsin dedigini ne yapmak istedigini anlamadim anlasam yardimci olurum ama olay ajax sa xml kullan derim.vede w3c schools da php javascript vs dokumanlari var ac incele cookie kullanimini falanda ogrenmis olursun. -
bokkafa bunu yazdı:
hackingo bunu yazdı:
Sarper bunu yazdı:
sarperin dedigi gibi javascript dosya sistemiyle etkilesemez php cookieye yazabilir setcookie(zupzup, "content", 3600) diye tanimlayip $_COOKIE['zupzup'] seklinde cekebilirsin dedigini ne yapmak istedigini anlamadim anlasam yardimci olurum ama olay ajax sa xml kullan derim.vede w3c schools da php javascript vs dokumanlari var ac incele cookie kullanimini falanda ogrenmis olursun.
-----------------------------basitce olayi anlatayim..
dosyalarim;
index.php - database deki bilgilerin listelendigi sayfa
insert.php - database e insert yapan sayfa
air.txt - bu txt database e insert islemi yapilinca 1 yaziliyor.. okununca 0 yazilacak..
simdi istegim soyle; index.php de gorulen veriler var bunlar database den geliyor.. database e herhangi bir giris yapilmazsa sabit kaliyor.. burda saniyede bir air.txt dosyasini yokluyorum icerigi 1 oldu mu diye.. herneyse database e giris yapildiktan sonra air.txt dosyasi 1 oldugu icin index.php deki div yenileniyor.. yeni girdi var diye ve en son hali ekrana geliyor.. bir nevi chat penceresi gibi dusunebilirsin bunu.
sorunumda surda.. insert.php den database e veri girip air.txt dosyasini da 1 yapiyorum, index.php yi yeniliyorum fakat air.txt yi 0 yapmam lazim bu esnada ki surekli yenilenmesin..
-
bu arada cookie olayini inceledim.. isime yaramiyor cunku; cookie ler kullanicinin bilgisayarinda saklaniyor oysa ki benim sistemimde ayni anda birden fazla kullanici insert islemi yapabilir o yuzden bu 1 ve 0 degerlerinin sistemde kalmasi gerekiyor :/
-
-
ulan milletin isine yarar diye verdim yapmadiklarini birakmadilar ifame ler img ler :D