Javascript Radyo Dinleme Olayı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

hocalarım X buttonuna tıklanıldığında

http://www.yayindakiler.com/player/players.php?ID=148

şurdaki radyo çalsın istiyorum Y buttonuna tıklanıldığında Radyo dursun istiyorum .

Bunu nasıl yapabilirim ? 

Araştırmalarım sonucu elde ettiğim veri 0.

MhmdAlmz tarafından 27/Eki/16 12:21 tarihinde düzenlenmiştir

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

<div style="display:none;"><audio id="radyo" controls autoplay="autoplay"><source src="http://46.165.233.174:3158/;stream.mp3" type="audio/mp3">Your browser does not support the audio element.</audio></div>
    <button onClick="var audio = document.getElementById('radyo'); audio.play();">play</button>
    <button onClick="var audio = document.getElementById('radyo'); audio.pause();">pause</button>

yukarıdaki kodu HTML de görebileceğin bi' yere yapıştır. player görünmez (görünsün istiyorsan <div> tag'ını ve sondaki </div> i kaldırman lazım.

iki de buton koydum, basınca çalıyor, ya da pause ediyor.

not: pause edersen sayfa yine radyoyu indirmeye devam eder, sadece sesi çıkmaz, bir nevi mute eder. indirmeyi durdurmak istersen audio.src="" gibi boş bir kaynak belirtebilirsin.

RockZs tarafından 27/Eki/16 12:57 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

@RockZs teşekkürler :) bu kadar basit miymiş yahu :D Emeğine sağlık

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

@RockZs teşekkürler :) bu kadar basit miymiş yahu :D Emeğine sağlık

HTML audio elementini kullanıyoruz, bu yüzden basit gelmiş olabilir. kolay gelsin, eyvallah..

RockZs tarafından 27/Eki/16 13:35 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 891 Toplam Mesaj: 4
javascript radyo