folder Tahribat.com Forumları
linefolder Html - CSS - XML - JavaScript - Ajax
linefolder Javascripte Php Deki Dizi Değerlerini Çekmek

Javascripte Php Deki Dizi Değerlerini Çekmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kehanet
    Kehanet's avatar
    Erkek

Öncelikle ben js pek bilmiyorum belirteyim.aşağıda kendımce işin teorik kısmını anlatmaya calışarak js yazmaya calıstım ama halıyle tam bilmediğimden suan calısmıyor.

Yapmaya çalıştığım şey liste fıyatı db den gelıyor,teklıf edılen bırım fıyat ıse kullanıcı tarafından gırılen teklif fiyat eğer liste fıyatyından düşük ise gırdıgınız fıyat düşüktür dıye bir bılgılendırme yapsın.

-sayfada lıstelenen urunler sabıt değil kullanıcı kaç ürün teklif etmişse o kadar ürün gelıyor o yuzden id ler filan birim['$sayi'] şeklinde.

-onblurkomutuyla teklıf edılen fıyat ınputuna fonksıyon yazayım dedım ama işin içinden çıkamadım cunku hangı ürünün id sinin kaç olduğuna nasıl çektirecem js kısmında ? ben js de değişkenı yazınca $sayı değişkenının en son değerini getırıyor suan ekranda 3 ürün varsa 3 yazıyor 5 ürün varsa 5 yazıyor. eğer bu şekilde yapabılırsem daha güzel olucak eğer o şekilde olamayacaksa da en azından aşağıda yapmaya çalıştığım gibi hesapla butonuna onclik ekleteyim kaç ürün varsa ona göre 0 dan baslıyarak $sayı değişkenın degerı kadar hepsını denesin eger düşük fıyat varsa desınkı şu satırdaki fiyat düşüktür diye ama oda çalışmadı yardımcı olabılecek biri varsa çok sevinirim.

Liste Fiyatı- kısmının kodları

<input name="afiyat[<?=$sayi?>]"  type="hidden" id="afiyat[<?=$sayi?>]" class"afiyat" value="<?=number_format($satir["birim"], 2, ',' , '.');?>" /> <?=number_format($satir["birim"], 2, ',' , '.');?>

Teklif edilen birim fiyatı- ınput kodları

<input name="birim[<?=$sayi?>]" type="text"  id="birim[<?=$sayi?>]" size="1" class="tfiyat" style="width:55px; text-align:right; color:#FF0000;"  value="<?=number_format($satir["teklif_birim"], 2, ',' , '.');?>"  />

Hesapla -Buton kodları

<input type="submit" name="kaydet" value="HESAPLAT"  onClick="document.getElementById('form').action='?page=teklifekle&islem=hesaplat';document.getElementById('form').submit()"/>

Not: bir butona bırden fazla onclick eklenebılıyormu ? şuan onclick e atanmıs bir görev var ztn.

JS kodları

<script type="text/javascript">
    function dusukfiyat()
    {
    var sayi = '<?=$sayi?>';
    alert('sayi');
    for(i=0 i<sayi sayi++){
    if(getElementById('afiyat').value<getElementById('birim').value){
    alert('Girdiğiniz fiyat liste fiyatından düşüktür');
    }
    }
    }

</script>

<script type="text/javascript">
        $('.tfiyat').priceFormat({
        prefix: '',
        centsSeparator: ',',
        thousandsSeparator: '.'
    });
    </script>

Benimkisi kuvvet, zevk ve kudret. Benim adım "Kehanet"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kehanet
    Kehanet's avatar
    Erkek

yokmu bir fikri olan ?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

butona değilde teklifi girdiği inputun onkeypresse ekle fonksiyon iflede kontrol ettir. 

edit : ilk yazdığın kısımları okumamışım. şimdi onkeypress="kontrol('urunid');" şeklinde ver zaten orası döngüde değilmi? ama id kısımlarınıda array tarzı yapmışsın ama direk jquery ile $('#birim['+urunid+']').val(); diye aldırırsın kontrol fonksiyonunun içinden

Bittik biz bittik
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kehanet
    Kehanet's avatar
    Erkek

bu tür sorunlarda konuya girip cevap yazan yardımcı olan biri varsa oda sadece cosmictir. o da olmasa kimse cevap vermıycek sanırım.

çok teşekkür ettim hocam yardımın için eline, koluna sağlık.team ile de bağlanıp yardımcı oldu saolsun.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackingo
    hackingo's avatar
    Erkek

phpdeki diziyi json encode ( http://php.net/manual/en/function.json-encode.php ) ile json haline getirip echola.. javascripttende (jquery) $.getJSON methoduyyla ( http://api.jquery.com/jQuery.getJSON/ ) al json u tepe tepe kullan ;)

Toplam Hit: 1018 Toplam Mesaj: 5