Java'ya Mı Yönelsem?
-
Uzun süredir yazılımla uğraşıyorum, asp.net, c#, php, mysql konularında bilgim var. aralarında c#'a hakimim, geçenlerde java ile kodlanmış J2EE teknolojisi kullanılmış web üzerinde çalışan bir uygulamanın sourcesine baktım. c#'a çok benziyor ve platformdan bağımsız olduğu için ilgimi çekti.
Bu doğrultuda Java'ya yönelsem iş bulma olanağım nasıl olur? Ve hangi kitaplarla başlamam gerek.Ayrıca J2EE'yi tam anlayamadım googleda filan baktım ama anlayamadım.son olarakda javascript-java arasındaki fark nedir?
Teşekkürler.
-
Türkiye'de C# la daha rahat iş bulursun.Tabii Java bilmek sana bir şey kaybettirmez kazandırır.
Java2EE de anlayacak bir durum yok. Enterprise Edition(J2EE), Standart Edition(J2SE) a göre daha kapsamlı ve gelişmiş uygulamalar geliştirmek için tasarlanmıştır. Bir çok extra teknoloji ve component içerir.
Javascript ile Java arasında herhangi bir ilişki veya benzerlik yoktur (Syntax lar C kökenlidir, interpret edilirler gibi anlamsız benzerlikleri katma). Biri Web için Script dilidir; diğeri her alanda kullanılabilecek, modern programlama dillerinin özelliklerini barındıran, platform bağımsız bir programlama dilidir.
-
hocam istanbuldaysan melih sakarya nın eğitimleri var kesinlikle tavsiye ederim bilge adama falan para verme boşuna
-
lalada bunu yazdı:
-----------------------------
hocam istanbuldaysan melih sakarya nın eğitimleri var kesinlikle tavsiye ederim bilge adama falan para verme boşuna
-----------------------------Hocam programlama bilgim, bu saaten sonra kursa gerek kalmadan okuyup öğrenecek kadar var.Kursa para vermem zaten. eyvallah yinede.
-
csharp (dotnet platformu) hakimsen zaten javayida cabuk cozersin.
Bir kurcala derim... -
nedense java ve c# ortaya atıldığında pythonu savunma gibi bir şey hissediyorum :-/
bizim windowsçu öğretmenlerin alayı c# desede, bölümün belki en kaliteli hocası (bir kaç sağlam projesi var) javacıdır.Deli gibi oyun vs.. yazıyor.
Java güzel bir tercih bence.Oracle nasıl yön verecek bakalım javaya..