Jitsi Kullanan Varmı?
-
Merhaba arkadaşlar,
Canlı ders platformu üzerinde çalışıyorum ve bu platform için WebRTC kullanmam gerektiğini öğrendim. AI bana Jitsi’yi önerdi ama daha önce Jitsi kullanan, deneyim paylaşabilecek olan var mı?-
Jitsi performansı nasıl?
-
Ölçeklenebilirlik, sunucu maliyetleri, stabilite gibi konularda ne düşünüyorsunuz?
-
Alternatif olarak önerdiğiniz başka WebRTC çözümleri var mı?
Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
-
-
Canlı ders platformlarında en yaygın uygulama bigbluebutton(bbb) hocam. Jitsiye göre dezavantajı daha çok sistem kaynağı kullanması. Jitsi ise daha az sistem kaynağı kullanıyor fakat bbb kadar başarılı bir uygulama değil. Özellikle anlık kullanıcı sayısı 60 ın üzerine çıktığı anda ses de sıkıntılar yaşanmıştık. bbb nin avantajı ise özellikle moodle tarzı bir cms in arkasına entegre edersen loadbalancing ile çok sayıda bbb sistemini enlemesine büyütüp tek bir noktadan yönetebiliyorsun. Jitsi yi pandemi zamanında test edip bu sıkıntılardan dolayı bbb sistemlerine geçiş yapmıştık.
-
majestiquo bunu yazdı
Canlı ders platformlarında en yaygın uygulama bigbluebutton(bbb) hocam. Jitsiye göre dezavantajı daha çok sistem kaynağı kullanması. Jitsi ise daha az sistem kaynağı kullanıyor fakat bbb kadar başarılı bir uygulama değil. Özellikle anlık kullanıcı sayısı 60 ın üzerine çıktığı anda ses de sıkıntılar yaşanmıştık. bbb nin avantajı ise özellikle moodle tarzı bir cms in arkasına entegre edersen loadbalancing ile çok sayıda bbb sistemini enlemesine büyütüp tek bir noktadan yönetebiliyorsun. Jitsi yi pandemi zamanında test edip bu sıkıntılardan dolayı bbb sistemlerine geçiş yapmıştık.
https://github.com/bigbluebutton/bigbluebutton
Kesinlikle katılıyorum! Pandemi sırasında birçok farklı sistemde kullanıcısı oldum bu projenin, sunucuyu hizmet vereceğiniz yerde kiraladığınız sürece kolay kolay latency vs bir sıkıntı yaşamazsınız. Ders kaydı, chat sistemi, sunum modu vs oldukça hoş feature seti var.
-
majestiquo bunu yazdı
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Peki ücretli servisler hakkında ne düşünüyorsunuz? Agora ile başlamamı isteyen arkadaşım var. Zamanla kendi sistemlerine geçersin diye ilave etmişti.
-
end bunu yazdımajestiquo bunu yazdı
https://github.com/bigbluebutton/bigbluebutton
Kesinlikle katılıyorum! Pandemi sırasında birçok farklı sistemde kullanıcısı oldum bu projenin, sunucuyu hizmet vereceğiniz yerde kiraladığınız sürece kolay kolay latency vs bir sıkıntı yaşamazsınız. Ders kaydı, chat sistemi, sunum modu vs oldukça hoş feature seti var.
Hayatta olmana sevindim. BBB'yi deneyeceğim.
-
az sayıda kişi varsa burayı da kullanabilirsin.
-
beleş versiyonunu az sayıda kişi ile kullandım, beğenmiştim. donma takılma vb yaşamadım. bi zoom değil tabi ama kullanımı daha kolay diye biraz da hevesten kullanmıştım. geri kalanı server olayına bağlı gibi.
-
Yardımlarınız için çok teşekkürler. BBB ile süreci devam ettireceğim.