Joomla 2.5 Sitem İçin Bazı Eksiklerim Var?
-
Arkadaşlar merhaba.
yeni bir site yaptım joomla ile maçların yayın bilgilerini hangi kanaldan izleneceği hakkında bilgiler veren bir site.
Biraz iddaacılara yönelik bir site olduğu için yazar köşeside oluşturmak istiyorum. K2 bileşeni en çok kullanılan özellik fakat istediğim kategoriyi yayınlayamıyorum anasayfada. Yani maç yayınları kategorisi adı altında yayınladığım makaleler indexte yayınlayan yazar şeklinde gözüküyor fakat iddaa diye yeni bir kategori açıyorum onun altında yayınladığım yazıları k2 yayınlamıyor. her tarafını kurcaladım diğer kategoriyle olan özelliklerini kıyasladım herşey aynı fakat yinede olmuyor. hangi noktayı atlıyorum ben yardımcı olursanız sevinirim.
site:
http://www.maclarhangikanalda.com -
olayı tam olarak anlamadım. ama anasayfada bişi yayınlayacaksan genel olarak modül ile yayınlamalısın.
yani burda k2 componentinin bir modülü varmı ? eğer modülün varsa; modüllerin olduğu alana girersin. kategori ID, Bölüm ID gibi seçeneklerin, ID lerini modül bölümünde yazarsın modülü uygun tema pozisyonunda aktif eder yayınlarsın.
ama olay sadece kendi yazdığın yazıları yayınlamak ise k2 ye gerek yok.
gerek joomlanın kendi modülleri (sıcak haber, en son okunan içerik, en son haberler ) gibi eklentilerden biri başlık yerine yazıyı çeken eklentidir.extra olarak hem k2 componentle hemde kendi başına kullanılan news pro diye bir eklenti var.
http://www.gavick.com/news-show-pro-gk4.html
bununla çok farklı sekillerde birden cok yazıyı slide görünümünde gösterme imkanın mevcut. hemde birden fazla haberi thumb şeklinde resimlerle süsleyerek felan gösterebilirsin. gayet kalitelidir.
-
yok yok arkadaşın bahsettiği yazarlar köşesi. k2 ile anasayfaya yazar köşesi yapabiliyorsun. yani yazarlar kendi resmiyle ve son yayınladığı yazısıyla görünüyor. k2 tools aracı ile yapılıyor. anladığım kadarıyla yeni oluşturduğu makale kategorisindeki yazıları o bölümde gösteremiyor. istemediği bi kategorinin altına atılan yazılar yazarlar köşesinde yayınlanıyor.