Joomla Hakkında Bir Kaç Soru!
-
arkadaşlar merhaba üniversite için joomla üzerinde portal geliştiriyoruz şimdi siteye sadece öğrenciler üye olabilsin istiyoruz öncelikle atıyorum öğrenci numarası 11 haneli ve sadece rakamlardan oluşmakta ve ilk 5 hanesi standart yani kayıt olan kişiler öğrenci numarasını yanlış girme ihtimalini en aza indirgemek istiyoruz eğer bu kişi öğrenci değil ise sitedeki herhangi bir kişinin ( öğrencinin) kefil olması gerekecek joomlada bunu gerçekleştirme ihtimalimiz nedir? Konu hakkında bilgisi olanlar yarımcı olurlarsa sevinirim... :)
-
hocam joomlaa gibi portallarda aklına gelebilecek herşeyi yapmak genelde mümkündür... ancak ilgili bir addon plugin falan söyleyebilir misin dersen inan bilmiyorum araştır kesin bulursun ama
-
öyle bir modul yok çok araştırdım :) php de kasmak lazım php kasacak veya mantık yürütebilecek birisi varmı :)
-
up :))
-
ögrencilerin nuramarını dbye taşıycaksın üye olurken o nurmarıları post ediceksin db varsa üye paneleni geçicek değilse die linki öldürüceksin mantık bu ama ögrencilerin numaralarını dbye taşıman şart
-
:) sorun şu elimde öğrenci numaraları yk 30.000 öğrensinin numaralarını bulma şansımda yok :S ama bu numaralar 11 haneli atıyorum ilk 5 hanesi standart ayrıca öğrenci numarası yoksa kefil kodu isticek bi sistem geliştirmek gerekiyor :S
-
ayrıca sisteme işlenen her öğrenci numarası benzersiz olmalı girilen numara bir kez daha girilmemeli :S
-
hocam ögrenci numaraları elinde yok. böle bi db de yok.nasıl olcakki bu sistem ? yani hadi diyelim ilk 5 hanesi oldu diğer haneleri adam sallayarak girip üye olamazmı.
ilk önce db olcakki. sonra üyelik modülü veya login modülünde bunu ayarlıcak bir sistem olması lazım.
kefalet konusuna gelince belkide böle bir modülü vardır arastırmak lazım. yoksa bile admin onaylı bir sistem lede idare edilebilir.
-
üniden öğrenci numaralarını almak imkansız :) bu durumdada sallama ihtimalini en aza indirgemekten başka yapacak bişeyim kalmıyor bu durumda üye olunurken 11 haneli ilk 5 hanesi atıyorum 56789 olan fakat bunu üyenin kendisnin yazmasının gerektiği yanlış yazarsa veya yazmazsa kefil kodunun isteneceği girilen numaraların benzersiz olması isteniyor :) php bunu yapabilecek birisi varmı veya tanıdığı hiç olmazssa ücretli yaptırcaz böyle bi modul :)