folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Joomla"Da Sütun Ve Haber Sayısı Düzenleme

Joomla"Da Sütun Ve Haber Sayısı Düzenleme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Kendi web sitemde yazmıştım dokümanı burayada paylaşayım dedim.

Joomla ile site çalışamları gerçekleştiriyorsanız, anasayfada görünecek olan haber ve sütun sayısının nasıl değiştirileceğini bilmeniz gerekiyor.

%3coomla

1) Öncelikle Joomla'nın yönetim paneline giriş yapıyorsunuz. Burada yer alan standart menü ve başlıklar arasından Menü yöneticisini seçeceğiz. Menü yöneticisine simgesinden ulaşabileceğiniz gibi üst tarafta yer alan Menü başlığını da kullanabilirsiniz. Bu panelden mainmenu başlığına tıklıyoruz.

Joomla%20Menü

2) Mainmenu başlığına tıkladığınızda sizi ana menünüzün yapılandırma seçenekleri ve ana menünüzde yer alan başlıklar karşılayacak. Buradan Anasayfa'ya tıklıyoruz. Böylece Joomla'nın anasayfa özelliklerine müdahale edebileceğiz.

Joomla%20Anasayfa

3) Anasayfa özellikleri ekranında sağ tarafta yer alan sütunlara dikkat etmenizgerekiyor. Bu sütunlarda anasayfada gösterdiğimiz haber türü ve sayıları yer alıyor. Tabii sütun yapısı da buradan yönetiliyor.

Şimdi "Başlangıç öğerlinin sayısı" kısmına dilediğiniz bir rakamı girebilirsiniz. Genellikler kafa ve haber sayısını bu başlıkla ayarlıyoruz. Alt tarafta yer alan küçük haberleri de Giriş metni sayısıyla belirleyebilirsiniz. Sütın sayını değiştirmeniz tasarımınızı bozabilir.

Gerekli düzenlemeri tamamlayıp, üst tarafta yer alan Uygula düğmesiyle kaydediyoruz. Eğer sitenizde karşılaştığınız manzara istediğiniz gibiyse Kaydet düğmesini tıklayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    hayvancım sende bununla ilgili ebook ve 1.5.12 için yeşil renkli tema var mı acaba?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Valla ebook yok işte. Bende forumlardan sağdan soldan bilgi alıyorum.

1.5.12 için Tema olacakta format attım nereye koydum bilmiyom :\ Bulursam pm'den atarım. Yeşil bi tane vardı ama flash filan çok uğraştıracak seni.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bi bakıver sana zahmet...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek
    cms türkün bi kitabı vardı her üniversite kütüphanesinde vardır bizim gazide de vardı kütüphanelere bi bakın derim illa kitap istiyosanız ;)

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    onun ebooku var mı arkadaş...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

MaliAcikgoz bunu yazdı:
    -----------------------------
    onun ebooku var mı arkadaş...
    -----------------------------

valla ebook u çıkmaz heralde zaten onların forumda ne istersen cevap verirler sadece onlarınkinde değil joomlayla ilgili ne sorarsan her forumda biri çıkar illa ki herkes local de denemiştir bunu bi yerini biliyodur :) hani yazdıkları kitap genel bişey ama pdf i yoktur :)

bide şuna bi göz at http://pdfdergi.com/235/bedava-joomla-kitabi/ belki işine yarar.. 

cmsturkun kitabı zaten JOOMLA! OSCOMMERCE, SMF WORDPRESS buşekildeydi sanırım sade joomla değildi :) hade gittim..

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
Toplam Hit: 1294 Toplam Mesaj: 7