Josystick Hakkinda Soru ..
-
Arkadaslar merhaba ..
Biliyosunuz bazi pc oyunlari joystick kullanimi olmadigi icin klavyede zor olabiliyor . ayrica bazi oyunlar klavyede hic zevk vermiyor .
acaba bilinen joystick tuslarini klavye tuslarina uyarlayan bir program varmidir ?? klavye yerine joystick kullanalim ?
-
bildiğim kadarıyla joysticklede oynanabilen oyunlarda ayarlardan yapılabiliyo o olay
-
Malesef dostum .. mesela Tomb Rider oynuycam ama joystik olayi yok yarlarnda klavyede bi zevk vermiyo yahuu ...
-
hocam bende Star Wars The Force Unleashed ta kolu tanıtamadım kafayı yicem.oyunda ayarlar var klavye ve xbox360 console diye ama bi türlü olmuyor.
2. oyunu kolla oynadım, yok böyle bi keyiffff :)
-
bilmiyorum halen ariyorum acaba bosunami :D
-
yok yok yok :D sizde demi yok :D
-
Şu programları bir araştır hacı;
1> Pinnacle Game Profiler
2> http://www.zophar.net/joy.html
3> xbox 360 controller emulator << bana göre en iyisi, ben kullanıyorum...
4> http://www.xpadder.com/ en ünlüsü, ve en yaygın olanı, senin de işine bu yarayacaktır... +rep +rep :P
Yanlız, hangi marka gamepad'in var ??? logitech mi? trust mı? bunlar biraz önemli yani...
-
windows 7 de aygıtlar bölümünde joystick ayarı yapılabilio.. bi bakın..ben öyle yapıorum.. kendi minik cd sini kurmadan da tuşları atayabilorum.ek bi yazılıma gerek yok.
hatta bi çok oyunda joystick takılı iken oyuna girin. klawye tuşlarını ayarlama yerine gidin. orda tek tek yukarı aşağı yada ateş uçma sıçrama duruma göre artık oyundaki bölgelerde, joystick in hangi bölgesini kullanıcaksanız joystickten o tuşa basın. z eksen yada numpad12 gibi rakamlar eklicektir siz basınca. bölece oyuna josytick in tüm tuşlarını istediğiniz gibi tanıtmış olucaksıız.. NFS serileri pes serileri fifa serileri tomb raider serileri prince of percia serileri..hepsinde bunu yaptım ve full josytick oynadım.. üstelik bendeki marka platoon die sallama bi marka.. hatta onunla gelen cd sini kurarsam da bu işlemin tam tersini yapabiliorum o zaman.. mesela R1 tuşuna E tuşuna atamak gibi.. hızlı koşma..yani oyunun orjinal klawye tuş ayarlarını bozmadan bu sefer joystick e yükleyebilioruz..ister klawyeden oyna ister joystick den oyna :)
umarım karışık gelmemiştir..kolay gelsin..