[Jquery] - Array Ve Object De Değişiklik Varmı?
-
-
-
vuejs kullansana ?
-
İlk yükleme anında localStorage ile urun sayısını veya ürünleri tarayıcı nesnesinde tutarsın. Her değişiklikte localStorage değeriyle karşılaştırma yaparsın.
-
degistirmek icin fonksiyon kullan
a = {}
a = changeMyObj(a, 'add', {'2d': 'obj'})
function changeMyObj(w, c, d) {
if(c == 'add')
return [...w, d]
}
mesela, arada da tetiklemek istedigini tetiklersin.
-
tşk ederim hepinize
zaten sepet tutarını hesaplama ıcın fonksıyon kullanıyom amacım o fonksıyon sureklı yazmaktan kurtulmak eger event gıbı bır sey olsaydı oraya yazardım boylece her degısıklık oldugunda sepet hesaplama fonksıyonum calısırdı dıye sey ettmıstım ama
kodlardan anladıgım kadarıyla bu pek mumkun degıl
-vue.js kullanamamın sebebı kulladıngım hazır temayı patlatıyor :D
-
lazz bunu yazdı
tşk ederim hepinize
zaten sepet tutarını hesaplama ıcın fonksıyon kullanıyom amacım o fonksıyon sureklı yazmaktan kurtulmak eger event gıbı bır sey olsaydı oraya yazardım boylece her degısıklık oldugunda sepet hesaplama fonksıyonum calısırdı dıye sey ettmıstım ama
proxyleri arastir.
-
lazz bunu yazdı
tşk ederim hepinize
add to carta eklesene fonksiyonunu ?
-
var observable = (function(value) { var subscribers = []; var _value = value; var observable = function(new_value) { if(new_value === undefined){ return _value; } _value = new_value; subscribers.forEach(function(fn){fn(new_value);}); return _value; } observable.__proto__.subscribe = function(fn){subscribers.push(fn);}; return observable; });
Hocam 1. yöntem basit bir observable kafası, yukarıdakini hızlıca yazdım hata olabilir ama mantığını anlaman için;
var urun_sayisi = observable(0); // 0 başlangıç değeri.
urun_sayisi.subscribe(function(yeni_deger){ /* burada değişkenin değeri değiştiğinde çalışacak olayları yazarsın. */ }); // değişiklikleri izleyecek metodlarını bu şekilde çoğaltabilirsin.urun_sayisi(4);
dediğinde ürün sayısı 4 olur ve eventlar tetiklenir.
ürün sayısını alacağın yerlerde urun_sayisi(); şeklinde kullanırsın.
2. yöntem;basit bir eventbus kafası (şimdi yazamayacağım araştırırsın)
eventler oluşturursun atıyorum
eventbus.add('URUNEKLE', urun_ekleme_fonksiyonu(yeni_urun){/*...*/}); // her ürün eklendiğinde bu fonksiyon çalışacak. başka yoldan ürün eklenemeyecek.
sonra şöyle kullanırsın: eventbus.fire('URUNEKLE', {/*urun obj*/});
özetle, observable ve eventbus konularına bakabilirsin.