Jquery İle İlgili( İlk Sorunum)
-
jquery hızlıca girdim animate'lere bakıyorum şöyle bir kod yazdım ama firefox ta çalışmıyor chrome da sorun yok çalışıyor
<link href="1.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<script type="text/javascript" src="jquery.js"></script>
--------------
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function(){
$("#ad").click(function(){
$(this).animate({
"width" : "200px",
"height" : "300px",
"margin-left" : "500px"
},3000)
})
})
</script>-----------------------
1.css
#ad{
width:287px;
height:40px;
border:1px dashed #039;
background-image:url(../denemetahtasi/resim/logo/logo.png);
} -
aynen böyle denedim çalışıyor jquery dosyanda bi arza vardır son sürümü felan yükle yada başka js kodun varsa sayfada ondaki bi hatadan dolayıdır.
-
});
Noktalı virgülü unutma. jQuery kütüphanesinin yüksek versiyonlarını dene. Belki animate sınıfı o dosyada tanımlı olmayabilir.
-
1.3 diye hatırlıyorum eski mi bu ? Birde sürekli güncellenen link var mi hazır çekilebilecek
-
margin left olayı animate de margin-left diye yazılmaz.. marginLeft diye yazılır. - kabul etmez
-
asiminnesli bunu yazdı:
-----------------------------
1.3 diye hatırlıyorum eski mi bu ? Birde sürekli güncellenen link var mi hazır çekilebilecek
-----------------------------hocam teknik olarak sürekli güncel bir link kullanmak yanlış olur çünkü kullandığın methodlar yeni versionda değişirse uygulamanda hata alırsın. onun yerine jquery.com'da latest version'u indirip kullanabilirsin.
Syntax hataları yapmaman için IDE kullanmanı tavsiye ederim. Arkadaşlar jquery için güzel bir IDE tavsiye edeceklerdir. Ben bir dönem Aptana Studio kullanmıştım fena değildi.
-
hocam sürekli güncellenenen link değil ama son versiyonunuda bu linkten çekebilirsin. : http://code.jquery.com/jquery-1.7.2.min.js
Onun dışında tabiki kendi serverına indirip kullanman hız açısından çok daha iyi olacaktır.
-
peki en iyi syntex aracı nedir jquery için dreamviewer cs5 kullanıyorum html için ve php için sağlam ama js veya jquery de yardımı dokunmuyor elle yazıyorum valla