Jquery İle İlgili Ufak Bir Soru (Yapı Güzel Projelerinize De Ekleyebilirsiniz.)
-
Hocalarım şimdi droppable ile ilgili bir örnek buldum Örnek şu şekilde. 1 Label'i alıp istediğiniz heryere götürebiliyorsunu (Ekran içerisinde yani öyle eve götürmek gibi değil sürükle bırak :D ) Üstüne getirdiğiniz Event'a class verdirebiliyorsunuz. Uğraşa uğraşa böyle bir yapı yaptım ama şunu yapamadım mesela Label'i sürükledim Button Üstüne Button'un adını Label deki Text yapabilir miyim ? Mantığı nasıl ben kavrayamadım da :( Biraz da JQuery bilgi zayıflığı olsa gerek. Kaynak kodları şu şekilde
<!doctype html> <html lang="en"> <head> <meta charset="utf-8"> <title>Sürükle Bırak Deniyoz hacı</title> <link rel="stylesheet" href="//code.jquery.com/ui/1.11.4/themes/smoothness/jquery-ui.css"> <script src="//code.jquery.com/jquery-1.10.2.js"></script> <script src="//code.jquery.com/ui/1.11.4/jquery-ui.js"></script> <style> #draggable-Name { width: 100px; height: 10px; padding: 0.5em; float: left; margin: 10px 10px 10px 0; } #draggable-Surname { width: 100px; height: 10px; padding: 0.5em; float: left; margin: 10px 10px 10px 0; } #draggable-SoyIsim { width: 100px; height: 10px; padding: 0.5em; float: left; margin: 10px 10px 10px 0; } </style> <script> $.post("test.php",{ "File" : "Kisiler.xlsx" }, function(veri){ json_obj = $.parseJSON(veri);//parse JSON for(var i in json_obj) { var Table=document.getElementById("MyTable");//tbl cektik var td = document.createElement("td");//td olusturduk var tr=document.createElement("tr");//tr olusturduk td.appendChild(document.createTextNode(json_obj[i].Isim));//td alt sınıf ekledik tr.setAttribute("id","element"+i);//id veridk tr.appendChild(td);//tr ye ekledik td = document.createElement("td"); td.appendChild(document.createTextNode(json_obj[i].SoyIsim)); tr.appendChild(td); td = document.createElement("td"); td.appendChild(document.createTextNode(json_obj[i].Yas)); tr.appendChild(td); Table.appendChild(tr);//Tr yi tabloya ekledik } }); $(function() { $( "#draggable-Name").draggable();//sürüklendiğinde $( "#draggable-Surname").draggable();/ $( "#draggable-Yas").draggable(); $( "#droppable, #droppable-inner" ).droppable({ activeClass: "ui-state-hover",//class değiş üstünde iken hoverClass: "ui-state-active",//aktif olduğunda drop: function( event, ui ) {//Işlem Sonunda $( this ) .addClass( "ui-state-highlight" )//class değiş .html( "Sürüklendi " );//event içine html ekle return true; } }); }); </script> </head> <body> <label id="draggable-Name" > Ad </label> <label id="draggable-Surname" > SoyAd </label> <label id="draggable-Yas" > Yas </label> </br></br></br> <table id="MyTable" border="1" cellpadding="5"> <tr bgcolor="#CCCCCC"> <td id="droppable" bgcolor="#FFFFFF" style="width:100px "> </td> <td id="droppable" bgcolor="#FFFFFF" style="width:100px "> </td> <td id="droppable" bgcolor="#FFFFFF" style="width:100px "> </td> </tr > </table> </body> </html>
-
https://jqueryui.com/draggable
Hazırı vardı
-
S2buyuk bunu yazdı
https://jqueryui.com/draggable
Hazırı vardı
Yok zaten bunu bu kaynaklara bakarak yaptım da. Mesela Bu Kutuyu bi Button Üstüne getirdim , Button üstüne getirdiğim anda Sürüklediğim şey yok olsun istiyorum ve onun Içindeki text Buttonun Text'ine yazılsın istiyorum . $(this) üzerine sürüklenen event oluyor ama sürüklenen event lazım bana yapamadım bi türlü
EDİT : Yapıldı .val() methodu veriyormuş zaten içindeki zımpırtıyı :D
MhmdAlmz tarafından 08/Tem/16 13:56 tarihinde düzenlenmiştir