Jquery İle Php Web Sitesinin Tasrımını Kullanıcıya Yaptırma
-
merhaba arkadaşlar bir web sitesi yapııyorum. web sitesinin sahibi siteyi istediği gibi tasarımında değişiklik yapma izni vermek istiyorum fakat site sahibi bilgisayardan pek anlamıyor. onun için facebook ta ki gibi tasarımda değişiklik yapmasını nasıl sağlarım şimdiden tekkür ederim.
-
fatih07 bunu yazdı
merhaba arkadaşlar bir web sitesi yapııyorum. web sitesinin sahibi siteyi istediği gibi tasarımında değişiklik yapma izni vermek istiyorum fakat site sahibi bilgisayardan pek anlamıyor. onun için facebook ta ki gibi tasarımda değişiklik yapmasını nasıl sağlarım şimdiden tekkür ederim.
yaptıracagın ıslem 1 .farklı css dosyalarının musterının secmesını saglamak olucaktır.
2.sı ıse jquery pick colour ıle css e degıskenı atayarak renk vs secmesınısaglarsın mantık bu ama kod olarak tam bılmıyorum
2.sı yaparsan burayada koy bızde bakalım
-
İstediğin olay wp için tema mantığı hocam. Eğer tasarım sabit renk değişecekse sadece .css dosyasını dbden değişkene ata onuda panelden seçtir.
-
Kullanıcıya sunacağın panelde değişmesi gereken yerleri sabit tutmaya çalış daha sonra ise jquery, sürekle bırak yöntemi ile bu işlemleri aktif et mesela adam sitenin belirli yerleriyle senin belirlediğin tasarımlarla oynasın örnek olarak:
Sitenin header kısmını sabit yap ve kullanabileceği 3 adet farklı tasarım belirt, footer içinde aynısını yap ve orta alan içinde. Daha sonra bu tasarımların jpg halini panele entegre ve yanda küçük bir ekranda sürükle bırak yöntemi ile işlemleri çalıştır. Her jpg yaptığın tasarımı aktif edecek idler veya datalar taşısın sürükle bırak yöntemi ile o alana konan jpg'in datasını çekip hangi dosyası aktif edeceğini ise post yöntemi ile belirt daha sonra db'den o alanı sisteme include et.
Biraz karışık yazmış olabilirim, fakat aklıma bu geldi sabah sabah :)
-
Müşteriye o kadar özgürlük tanırsan bence bu asrın hatası olur hocam.