Jquery Post
-
http://hemantnegi.github.io/jquery.sumoselect/sumoselect_demo.html
Linkteki testselect7 isimli nesneyi kullanıyorum.
Seçilenlerin tek tek valuelerini alıyor fakat hepsi 1 değişkende tutuluyor.
Alert ile yazdırdığımda "1,2,3" olarak gösteriyor.
Dizi kullanıcam biliyorum ama kullanımı nasıl yapıcağımı bulamadım.
İlk valueleri aldırırken mi dizi kullanıcam yoksa post ettiğim yerde alırken mi kullanıcam ?
Bide bu işlem nasıl olucak bi kaç parça örnek kod ile yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
-
var dizi = degerler.split(",");
yaparsan virgülleri böler sana array verir.
-
Post ettiğin yerde split ile ayırman gerekir.
-
Tam olarak anlamamış olabilirim :)
İlk önce multi selectbox ile birden fazla element seçiyorsun, daha sonra bu seçtiklerini jquery post methodu ile göndermek istiyorsun dimi ?
Seçtiğin select değerleri alert bastırdığında 1,2,3,4 diye aynı anda geliyorsa zaten bu değer array olarak geliyordur. Bu gelen değeri otomatik olarak gelenveri = data; diyerek post işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
He yok bana veri tabanından istekte bulununca 1,2,3,4 diye bir değer geliyor diyorsanda şu işlemi yapacaksın:
gelenveri = data.split(",");
ilkdeger = gelenveri[0];
Bunu each ile içindeki sayı kadar döndürmek istiyorsanda aşağıdaki kodu kullanabilirsin.
$.each(gelenveri, function( index, value ) {
alert( index + ": " + value );
});
Umarım istediğin şeyin cevabı bunlardan biridir sabah sabah ayılmaya çalışıyorum :D
-
split işlemi anlatılmış zaten...
Ben böyle bişeyden haberdar olmamı sağladığın için teşekkür etmek için yazıyorum... :)
-
split string de kullanılıo sanırıom o yüzden işimi görmedi.
var gozetmen=$("select[name=gozetmen]").val(); // burda valueler alınıyor
$goz =(isset($_POST[‘gozetmen‘]))?(int)$_POST[‘gozetmen‘]:1; //burda geleni alması lazım işte sanırım burda sıkıntı büyük ihtimal.$goz yazdırdığımda "1" görünüo.
-
Cerololo bunu yazdı
split string de kullanılıo sanırıom o yüzden işimi görmedi.
var gozetmen=$("select[name=gozetmen]").val(); // burda valueler alınıyor
$goz =(isset($_POST[‘gozetmen‘]))?(int)$_POST[‘gozetmen‘]:1; //burda geleni alması lazım işte sanırım burda sıkıntı büyük ihtimal.$goz yazdırdığımda "1" görünüo.
$gozarray = explode(",", $goz);
$ilkdeger = $gozarray["0"];
echo $ilkdeger;
while ilede içerdeki verileri çekebilirsin.
$i = 0;
$c = count($gozarray);
while ($i < $c) {
echo $gozarray[$i];
$i++;}
böyle bir şey işini görebilir sanırım -
Yeni konu açmak yerine sorumu burdan sormayı tercih ettim;
succes function içinde otomatik tuş bastırabilir miyim?
succes:function{
presskey."F12";
}
gibi. Yazıom komple kafadan sallama sadece anlaşılmaya yardımcı olsun diye yazdım.
Böyle birşey mümkünse nasıl olur?
-
Jquery sorumu yeni konu açmak yerine burdan sorayım dedim.
Login işlemini yazdım kaba taslak. Deniyorum sorunsuz çalışacak mı diye, 3-4 loginde şifre yanlış mail yanlış diye alert geliyor ama 5. denediğimde alert fln yok.
Bu olay neden olabilir çalışırken tekrarda çalışmaması?
$("#giris").click(function(){ var mail=$("#mail").val(); var pass=$("#password").val(); console.log([mail,pass]); $.post('/tavsiye/logcont.php',{'mail':mail, 'pass':pass}, function(veri){ var a = veri; alert(a); }); });logcont.php ->
include("sqlcon.php"); if($_POST){ $mail=$_POST['mail']; $password=$_POST['pass']; $query_login=$db->query("select * from members where mail='$mail'")->fetch(PDO::FETCH_ASSOC); if($query_login) { $sifre=$query_login['parola']; if($sifre==$password) { echo "enter"; }else { echo "badpass"; } } else { echo "badmail"; }
Tecrübe ve bilgilerinize ihtiyacım var.
Teşekkürler şimdiden.
Cerololo tarafından 21/Ağu/16 20:19 tarihinde düzenlenmiştir -
Anasayfaya düşmedi, özür dilerim.
^UP