Jquery Tabs Postback Sorunu
-
ben jquery tabs kullanıyorum bir sitede.
2. tabta postback yapması gereken bir dropdownlist var ama postback yapınca tekrardan 1. taba dönüyor..
internette benzer sorun yaşayan çok olmuş çeşitli çözüm yöntemleri vermişler ama hiç biri işe yaramadı burda bilgisi olan kimse var mı ?
-
"#fragment-3" şeklinde linkde divin id adı olduğunda otomatik o id'yi açıyo zaten. Sende postback yaptığında o degeride tutarsan bir yerde (hidden, session) ve o id yazısını kullandığında işini görür.
-
evet nette rastladığım konularda da aynı yöntem verilmiş ama benim beceremediğim postback yaptıktan sonra bu tutulan id yi çağırmak onu nasıl yapabilirim bi fikriniz var mı ?
-
şöle olabilir belki;
//
function degerVer(tx){
document.getElementById("hdnID").value = "#" + tx;
}
// ]]>
a href="#fragment-2" onclick="degerVer('fragment-2')" > bla bla /a ==> a etiketini yamuk yumuk yazdım okunsun diye yoksa normal link çıkartıyo :)
"hdnID" adında bir hidden field at sayfana. Daha sonra ordaki tablara bastığın zaman en son hangi taba bastıysan o deger hiddenda tutulmuş olucaktır. Sende post back yaptığın dropdownlist'in kodunda o hiddendaki degeri tut bi sessionda daha sonrada yeni url'ne sessiondaki degeri ekleyip çalıştır otomatik olarak en sonki tab açıkda olucaktır.
-
session kullanmıyorum ama cookie de saklıyorum seçilen tabı ama dropdownlistte postback yapınca tekrar aynı değeri nasıl çağırabileceğimi bilmiyorum..
jquery tabs ın dökümantasyonunda
retrieve the index of the currently selected tab
var $tabs = $('#example').tabs();
var selected = $tabs.tabs('option', 'selected'); // => 0
şöyle bi kod var ama sanırım bu bu haliyle benim işime yaramıyor..
aynı dediğin yöntemle seçilen tabı cookiede tutan bi de şöyle bi şey var- Initialize a tabs with the
cookieoption specified. -
$('.selector').tabs({ cookie: { expires: 30 } }); - Get or set the
cookieoption, after init. -
//getter
var cookie = $('.selector').tabs('option', 'cookie');
//setter
$('.selector').tabs('option', 'cookie', { expires: 30 });
Ama benim dropdownım postbackten sonra nasıl bu tabı çağıracak hala çözmüş değilim..
Javascript bilgim sıfır olduğu için kodu nerden nasıl çağıracam çıkaramıyorum..
Yardımların için çok teşekkürler.. - Initialize a tabs with the
-
Dropdownlistin kodlarının sonunda altdaki statik kodu yazıp çalıştır. Eğer çalışırsa onu bi şekilde dinamik hale getirirsin işte..
string tab = "#frame-2";
string req = Request.RawUrl ;
Response.Redirect(req + tab); -
hocam bunu da denemiştim ama response.redirect sayfayı yenilediği için dropdownlistler default haline geliyor..
neyse biraz daha araştırma yapıp ajax kullanmaya çalışacam hiç olmazsa yardımların için çok sağol..
-
benzer sorun yaşayan olursa diye ekleyeyim,
sorunu dropdownlistleri updatepanele alarak hallettim böylece sayfayı post etmeden verileri çekiyorum..