Jquery'de If Sorgusunun Düzgün Çalışamayışı
-
merhaba müridler,
bir formum var forma girilen değerleri jquery ile alıyorum sonra bunu başka değerlerle kıyaslıyorum , boş bırakılmışsa boş mu değil mi diye
kontrol ediyorum ama kontrol ederken: if(abc != "") {..} yerine if(abc!=null){..} yapıyorum. Çünkü ilkini yapınca birini boş bıraktığımda if
sorgusunu gerçekleştirmiyor, ama ikinci şekilde kıyaslayınca birini boş bırakınca şartları sağlasam da formyolla(); yerine formuyarısı(); fonksyionunu çalıştırıyor. Kodlar:
$(".save").click(function(){ $.getJSON("ayarlar.asp").done(function(veri) { var anlikwar = veri.floodwarno; var anlikflood = veri.floodnum; var uyarsay = $("input[name=warfloodnum]").val(); var engelsay = $("input[name=floodnum]").val(); alert(engelsay); alert(anlikwar); if((uyarsay!=null)&&(engelsay!=null)) { if (engelsay > uyarsay) { formyolla(); } else { formuyarisi(); } } if((uyarsay!=null)&&(engelsay=null)){ if(uyarsay > anlikflood) { formyolla(); } else { formuyarisi(); } } if((uyarsay=null)&&(engelsay!=null)) { if(anlikwar > engelsay) { formyolla(); } else { formuyarisi(); } } }); });Bir de inputlara girilebilcek değerleri şu şekilde kısıtladım, belki bundan da kaynaklanıyor olabilir:
$('input.imput').bind('keypress', function (e) { return (e.which != 8 && e.which != 0 && (e.which < 48 || e.which > 57)) ? false : true; });Bu kodlarda nerede hata yapıyorum? İf sorgusunun düzgün işlemesi için ne yapabilirim?
-
-
bir de if(abc) {} dene
-
Buremba bunu yazdı
bir de if(abc) {} dene
if(abc) {} derken hocam if(abc=""){} diyorsan eğer belirttiğim gibi böyle yaptığımda birini boş bırakınca if sorgusu çalışmıyor ama if(abc=null) {} yapınca ise yanlış çalışıyor.. -
hocam genelde stringlerin boşluğunu
if( abc == null || abc.trim().equals("")) şeklinde kontrol ediyoruz
-
sLeymN bunu yazdı
Lightsaber tarafından 09/Tem/13 14:31 tarihinde düzenlenmiştir
hocam" ==" mi yoksa "=" boş değil kontrolü için "!=" mi , "!==" mi olmalı? -
Lightsaber bunu yazdısLeymN bunu yazdı
hocam" ==" mi yoksa "=" boş değil kontrolü için "!=" mi , "!==" mi olmalı?yukarıdaki sorguda null ise ve ya boş ise ifin içine girecektir. null değil demek için abc!= null dersin if içerisinde yazarsan abc stringi boş olmayınca if blokları arasına girecektir.
-
Lightsaber bunu yazdıBuremba bunu yazdı
bir de if(abc) {} dene
if(abc) {} derken hocam if(abc=""){} diyorsan eğer belirttiğim gibi böyle yaptığımda birini boş bırakınca if sorgusu çalışmıyor ama if(abc=null) {} yapınca ise yanlış çalışıyor..if(abc) şeklinde kullanım da var hocam. bu şekilde null ve boş olmayan string'leri yakalarsın if(!abc) şeklinde de tam tersini.
-
Benim bildiğime göre C türü syntax e sahip script-dil lerde mantıksal karşılaştırma için çift eşit (==) kullanılır [değili !=] ve üç eşit(===) [değili !==] ise tür karşılaştırması örneğin (2 değerine sahip int === 5 değerine sahip int) = true ; (2 değerine sahip int == 5 değerine sahip int) = false ; (2 değerine sahip int32 === 2 değerine sahip int64) = false