Js - Nesnenin Koordinatları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

nesne koordinatlarını alıyorum 

a = $('#muhtar').offset();
    a.top;

şeklinde.Fakat şöyle bir problem çıkıyor ; ilk açıldığındaki koordinatları.Açılan menü yaptım , menüyü açıp sayfayı kaydırdığımızda oraya fixleniyor (zaten position:fixed) idi..

anlatamicam...Neyse;

http://ayrox.bplaced.net/tbt/

buraya girin, menü'ye tıklayın, scrollbar'ı tekrar hareket ettirin.Anlayacaksınız.

Fixed olduğu için ekranda takılı kalıyor diyebilirsiniz ama değil.Yani öyle olsa çözerdim.

Menü kısmını biraz yukarı getirin (hatta en yukarı) sonra tekrar tıklayın.Görebileceğiniz gibi yine sayfanın ortasında görünüyor.

Nasıl çözüm bulabilirim fikri olan var mı ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

position fixed yapma, position:absolute yap

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

kafa gitti hocam.Aynen aklıma o geldi, tam onu yazacaktım.

8 saat projeyle uğraşılmıyor..En iyisi ben bi duş alayım.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

menüyü neden divler ile yapıyorsun ki birbirinden ayrık bir şekilde. ul li kullansan iç içe?

Bittik biz bittik
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

vallahi hocam onu bende anlamadım.Takıntı gibi birşey oldu.Div kullanıyorum her yerde.liste kullanmak mantıklıda div ile daha kolay hallediyorum sanki.

Onlar halledilir problem dğeil.Ne nerde nasıl duracak diye merak ediyorum ondan.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

işte kordinattır odur şudur derdinden kurtarıyor ul li ile menü yapma olayı. nereye bakarsan bak heryerde o şekildedir. sadece efekt için js ye ihtiyaç duyarsın

Bittik biz bittik
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

hocam aslına bakarsan böyle garipg arip şeyler yi oluyor.FArklı farklı şeyler geliyor aklıma düşünürken.Eğer hemen kullanmazsam bile ilerde kullanıyorum.

Elimde jscript var, jquery var.Mutlaka adam gibi çözümler çıkıyor o yüzden problem değil yani.

sorunsuz açılan menü geldi mesela karşıma.Bu mevzuyu bir kaç yerde daha kullanıcam.O sırada bşaka birşey öğreniyorum, onunla bunu birleştirip bambaşka şey elde ediyorum.

seviyorum yani böyle şeyleri :)

Toplam Hit: 1025 Toplam Mesaj: 7