Js Bb Code??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xylgn_
    xylgn_'s avatar
    Homo

elimdeki scripte bb code eklemek istiyorum. hani şu b harfine basınca [b]...[/b] şeklinde olandan. tahribat.com unki gibi gelişmiş bişi istemiyom sade olsun yeter. htm kodlarıyla nerden bulabilirim????????????

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuna
    Tuna's avatar
    Erkek

Sen iyisimi bunu bulma hacım.

araştır bi güzel kendin yaz.

zaten tüm editorlerin kaynak kodu açık

diyeceğim asp veya php vs. yazmakla iş bitmiyor.

bunları da öğrenmek lazım.

bende bilmiyordum. halen biliyorum diyemem ama oturdum araştırdım tek kelime javascript yazamazken kendimce bişeyler karaladım.

sen uğraş.takıldığın yerlerde yardımcı olmaya çalışayım.

mesela ikon ekleyeceksin diyelim.

function ekle (editor,deger) {

document.getElementById('editor').value += " " +deger + " ";
    document.getElementById('editor').focus();
     }  

deyip  onclick=ekle(document.getElementById('editor'),': D') yaptıgın zaman textareaya : D degerini atmış olursun.

iş bunla bitmiyor tabiki. bu kod sadece ie için. biliyorsun firefox netscape gibi bworserlarda bu kodların çoğu çalışmıyor.

ya enginnn java script bilginle hepsi için çalışan bir kod yazacaksın yada her browser için ayrı kod yazacaksın.

aynı kodun ie harici browserlarda çalışanını yapalım.

function ekle(editor,deger) {
    if (editor.setSelectionRange) {
    editor.value = editor.value.substring(0,editor.selectionStart)  +  deger  +  editor.value.substring(editor.selectionEnd,editor.value.length)
    }

deyip yukardaki gibi onclick yaparak : D degerini diger browserlardada çalıştırırsın.

unutmadan söyleyeyim. undo redo cut gibi komutlar ie haricinde çalışmıyor.

[font=renk] yazı[font] gibi tanımları yazmıyorum. onlarada sn emek çek. zamanında haftalarca uğraşmıştım. kimseler yardım etmemişti. çok koydu: ) o yuzden yazmıyorum kusua bakma. ona da sen emek çek.

tahribattaki gibi bir wsys mi diolar neyse. böle aktif editor yapmak istersen

bi tane frame koy. framene boş bi sayfa ekle. kullandığın textareayıda gizle.textareadaki mevcut karakterleri innerhtml gibi komutlarla (bunun hakkında fazla bilgim yok.) framene at.

var editor;
    function setup() {
    iframe = document.getElementById('editor');
    iframe.contentWindow.document.body.innerHTML

}

<body onload="setup();"> şeklinde bişeyler dene

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xylgn_
    xylgn_'s avatar
    Homo

açıkçası js bilgim okadar yok genede sölediklerin için teşekkür ederim. benim takıldığım yer buton a basınca text e [b]...[/b] yazdırmak işin diğer bölümlerini hallettim.

php olarak scripti aşağıda vermişler

http://forum.ceviz.net/kutuphane-t17267p3.html

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ir2
    ir2's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    sevimsiz hoja hazır kod armut piş mantığına karşı şunu yazmışın en güzelini yapmışın hoca herkes hazır kodu lap lup sayfaya koymaktansa kendiniz geliştirerek en azından js öğrenirsiniz ki javascript kadar güzel bi dil yoktur şu dünyada (:
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xylgn_
    xylgn_'s avatar
    Homo
    arkadaşlar iyi güzel sölüyosunuzda zamanında denedim delphi yi öğrenmeyi ingilizce olmadığı için kısa sürdü tabi birazda benim yeteneksizliğimde var.bana şimdi lazım bu kod js öğrenmem çok zaman alır. bende isterim programla öğreniyim ama beceremedim yani. konu dağılmasın kodu başka yerden çalmak istemiyorum yardımlarınızı bekliyorum
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xylgn_
    xylgn_'s avatar
    Homo

hallettim saolun!

konu kapanabilir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuna
    Tuna's avatar
    Erkek

eh... bu ilk degil zaten...

gelde insanlara bisiler aktarmaya calis..

bre adam ! bu nasıl bir uslup !

beles beles bilgiyi istemesini biliyorsun ! madem hallettinn yazsan ya ! kendin hazircilik etmeye cvalisiyorsan hallettiğiin iside yazacaksın . bu düpedüz saygısızlık.

Toplam Hit: 728 Toplam Mesaj: 7