Js:[Element].Style.Display = Block/None Fonksiyonu Yazdım
-
biliyorum çok boş işlerle uğraşıyorum ama :)
block ya da none yapmak istediğin elemanların id lerini başta b(block) n(none) ile argüman olarak yazıyorsun senin için yapıyor
örneğin: gorunum('nbaslik', 'bmesaj');
function gorunum() { for (var i = 0; i < arguments.length; i++) { if (arguments[i].slice(0, 1) == 'b') { document.getElementById(arguments[i].slice(1)).style.display = 'block'; } if (arguments[i].slice(0, 1) == 'n') { document.getElementById(arguments[i].slice(1)).style.display = 'none'; } } }ya da şöyle mi yapsam?
örnek: gorunum('n', 'baslik', 'b', 'mesaj')
function gorunum() { for (var i = 0; i < arguments.length; i++) { if (arguments[i] == 'b') { i++; document.getElementById(arguments[i]).style.display = 'block'; } if (arguments[i] == 'n') { i++; document.getElementById(arguments[i]).style.display = 'none'; } } }
kofcu tarafından 03/Haz/16 20:50 tarihinde düzenlenmiştir -
bunu css tarafında çöz hocam.
bir tane class yaz.
.displayn {
display: none;
}
.displayb {
display: block;
}
sonra jquery ya da direk dom elementlerinde class ataması yap.
daha kısa yöntemi ise jquery de mevcut : hide() ve show() metotları.
ozgunlu tarafından 03/Haz/16 20:57 tarihinde düzenlenmiştir -
jquerry bilmiyorum, kullanmıyorum hocam, hatta hiç kütüphane kullanmıyorum, gerekli olan şeyleri burdaki gibi ilkel yollarla çekirdekten yapıyorum :D
ayrıca dediğin gibi css class'ıyla da yapsam yine benzer bir kod yazmam gerekecek.
-
kofcu bunu yazdı
jquerry bilmiyorum, kullanmıyorum hocam, hatta hiç kütüphane kullanmıyorum, gerekli olan şeyleri burdaki gibi ilkel yollarla çekirdekten yapıyorum :D
ayrıca dediğin gibi css class'ıyla da yapsam yine benzer bir kod yazmam gerekecek.
hocam o yıllar çoktan geçti :D
best practise lere bak, amerikayı tekrar keşfetme
önemli olan en iyi parçaları uyum içinde entegre edebilmek
-
ozgunlu bunu yazdıkofcu bunu yazdı
hocam o yıllar çoktan geçti :D
best practise lere bak, amerikayı tekrar keşfetme
önemli olan en iyi parçaları uyum içinde entegre edebilmek
yorumun için teşekkür ederim hocam. zaten şunun şurasında adamakıllı programlamaya ayırdığım zaman toplasan 6 ay falan ondan geriden geliyorumdur :)
bakalım belki boyun eğmem gereken zamanlar olacaktır. ya da kolaylığının farkına varacağım... bakalım...
-
Korkma adımını at, daha sonra klasik çözümlere bay bay dersin.
Her şey bir adımla başlar hocam. Öğren bir kütüphane.