Jsf De E-Mail İle Şifre Oluşturma?
-
Jsf de sisteme e-mail ve kullanıcı adı ile kayıt olduktan sonra , e-mail adresine doğrulama kodu gönderip o bağlantıya tıkladıktan sonrada şifre oluşturma ekranını yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim. İnternettekii örnekleri inceledim. Direk mail adresine şifreyi şifrelemeden yolluyor sadece . İngilizce yada türkçe bu konuda kaynak, örnek proje vs. varsa atabilirseniz çok sevinirim
-
Mantığını kurduktan sonra kodunu yazarsın diye düşünüyorum hocam.
Kullanıcı kayıt oldu. Kayıt olurken SQL de bir alana, girilmiş verilerden oluşturduğun bir GUID atacaksın.
Sonra Querystring ile birlikte linkini mail atacaksın.
Kullanıcı mailinden o sayfaya tıkladığında querystring den o guid i alıp (arkaplanda aynı bilgilerle o guid i yeniden oluşturup) guid doğrumu kontrolü yaptıktan sonra doğru ise şifre gireceği textbox ları açacaksın.
Şifreyi girip kaydet dediğinde kullanıcı oluşturma işlemini tamamlayacaksın.
Eğer bunu doğrudan kod olarak veya kod örneği istiyorsan onuda jsf de uzman arkadaşlar bi el atıverirler :)
-
Yazilimci bunu yazdı
Mantığını kurduktan sonra kodunu yazarsın diye düşünüyorum hocam.
Kullanıcı kayıt oldu. Kayıt olurken SQL de bir alana, girilmiş verilerden oluşturduğun bir GUID atacaksın.
Sonra Querystring ile birlikte linkini mail atacaksın.
Kullanıcı mailinden o sayfaya tıkladığında querystring den o guid i alıp (arkaplanda aynı bilgilerle o guid i yeniden oluşturup) guid doğrumu kontrolü yaptıktan sonra doğru ise şifre gireceği textbox ları açacaksın.
Şifreyi girip kaydet dediğinde kullanıcı oluşturma işlemini tamamlayacaksın.
Eğer bunu doğrudan kod olarak veya kod örneği istiyorsan onuda jsf de uzman arkadaşlar bi el atıverirler :)
Teşekkürler Hocam, Uzman arkadaşlar yardımcı olursa çok iyi olur en azından örnek bir proje olursa inceleyip yapabilirim :)
-
İnternette araştırıyorum Spring kullanarak yapılışı var benim Spring kullanmadan yapmam lazım ama spring olmayan örnek bulamadım. Token lar ile nasıl yapabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim
-
gossipgirltr bunu yazdı
İnternette araştırıyorum Spring kullanarak yapılışı var benim Spring kullanmadan yapmam lazım ama spring olmayan örnek bulamadım. Token lar ile nasıl yapabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim
Benim GUID dediğimi token şeklinde kullanabilirsin hocam. Söylediğim mantığın doğrudan hazır kodunu bulabilmen mümkün değil gibi. Benim kurgum işini görür bence. Koda dökebilirsen tabi
-
Yazilimci bunu yazdıgossipgirltr bunu yazdı
Benim GUID dediğimi token şeklinde kullanabilirsin hocam. Söylediğim mantığın doğrudan hazır kodunu bulabilmen mümkün değil gibi. Benim kurgum işini görür bence. Koda dökebilirsen tabi
mail ile şifre oluşturma ekranına kadar yaptım :) ama jsf de iki input karşılaştırıp iki şifrede aynı değilse butonun aktif olmamasını istiyorum bunu nasıl yaparım bilmiyorum araştırdım ama bulamıyorum