"K" Ve "R" Harfleri İle İlgili

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek

    sa. arkadaşlar birazda geyik hakkımız (;

     

    bu şanlı "k" harfini tamamen beyin olarak boğazın belli yerlerini kastırarak çıkarıyor muşuz. zaten ufak bi düşünün "k" harfi için boğazın tam ortasında olan oluyor. ordaki kaslar kasılıyor falan. ben beyin kanaması geçirince bide bende yutkunma sorunu yüzünden tam boğazımın ortasını delip öye hava verebilmişler, besleyebilmişler ve ilaç verebilmişler. bu yüzden ben yıllarca "k" harfini söyleyemedim. söylemem gerektiğide eskiden bilgisayarlar yanıt vermeyince "dııııt" diye ses çıkarırlardıya sanki bu sesi duyuyor gibiydim (: bu yüzden de mesela; yıllarca namazlarımı kılamadım hep "ıldım", yemek yiyemedim hep "yeme" yedim, çalışanlara hep "olay" gelsin gibi enteresan haller yaşadım :D 

     

    "k" harfini bi görüştüğüm konuşma terapisti; tüm sesli harfleri önce biraz sesli şekilde nefesim bitene kadar söylememi sonra da yine tüm sesli harfleri en kalın halde nefesim bitene kadar söylememi söyledi. harbidende işe yaradı. boğazımda ne kadar kas varsa hepsini çalıştırdım. sonunda "k" harfini rahatça söyleyebiliyorum.

     

    bi şanlıda "r" harfini yıllarca söyleyemedim. çünkü tam kaza anı dilimi yutmuşum, kazamı duyup gelen bi abi farketmiş dilimi yuttuğumu o anda bu abi çıkartmış dilimi ve anında kan kusmuşum. hala bile tam net söylemesemde biraz olsun dilimi damağıma bir kere deydirmem bana yetiyo tam dilim dönmüyor. yıllarca artık yerine "atık", oyunda falan ortağım olmadı hep "otağım" oldu, hiç arkadaşlarımla görüşemedim hep "akadaşlaımla" görüştüm, gerek yok derken "geyo" gibi şeyler yaşadım (: iyiki ismimde "k" ve "r"  harfleri yok (:

    ajan1111 tarafından 27/Eyl/21 10:47 tarihinde düzenlenmiştir

    Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Temmuz/2005
    Erkek

    Yaşadığın sorunları ve sorunların çözümlerini paylaşman güzel, yarın kimin başına ne geleceği belli değil. Belki birine faydası dokunur, teşekkürler.


    vatandaşa kafam girsin!..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zep_lin
    Zep_lin's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2002
    Erkek

    Çok büyük geçmiş olsun okurken hem güldüm hem üzüldüm sonuç olarak başarılı olmuşsun atlatmışsın sevindirici birşey.

     

    vaktiyle bilinçli bayıltma ile ilgili bazı teknikler araştırıyordum. birini bayıltmadan önce mutlaka herhengi bir sağlık sorunu varmı diye kontrol ederdim. bu seferki bir arkadaş buluşmasıydı ve kapıdan ilk gireni bayıltacaktım. konuşmadan sonra giren arkadaşı durumu izah ettik oda kabul etti ve bayıltma işlemini başlattım. güzel arkadaşımız bizi şok ederecek hızda bayıldı bizde gülüyoruz tabi. Derken ayılması gereken sürede ayılmadı. endişelenmeye başlıyorduk ki kendine geldi tam ben nerdeyim diyecek kelimelerini tamamlayacak tekrar bayılıyordu. yaklaşık 3, 4 defa tekrarlayınca tüm bildiklerim gözlerimin önünden birer birer geçmeye başlamıştı kötü kötü yutkunuyordum doktor bir arkadaşımı aramak üzereydim ki kendine geldi ve düzeldi. neredeyse ben bayılkacaktım korkudan. Kendine geldikten sonra gördüklerini sordum neredeyse dünyayı yeniden keşif etmiş gibi konuşuyordu mübarek sanki 10 yıldır yatıyor gibi davranıyordu. sanki zaman genişlemesi yaşamışta yaşlanmışcasına derin derin bakıyordu.


    Gökler Yerler Bir Olmuş, Sonsuz Sıfırdan Fazlaymış.
Toplam Hit: 1603 Toplam Mesaj: 3
k ve r harfleri