Kablolu İnterneti Pc Görmüyor.Yardım Edin Hocalar
-
evde kablo net in internetini kullanıyoruz ve kablolu modemimiz var.kullandığımız internet kablolarını çıkarıp arkadaşların pc ye takınca o bilgisayarlar interneti görmüyor acaba sorun ne olabilir dostlar? hatta bazılarının ışıklar bile yanıyor fakat internet yok.3 ayrı bilgisayarda da aynı sorunu yaşadık bir zahmet yardıum edin
-
bilgisayarla manuel olarak ip vermiş olabilirsin. O yüzden neti görmüyor olabilir. incelemek gerek. teamviewer kurarsan iki dk yardımcı olurum.
-
dostum şoyle ozet geçeyim.evde iki bilgisayar bağlantı sıkıntısı çekmiyor.onların dışında iki arkadaşın bilgisayarı var kaboları takınca internet bağlantısı yok diyor. bu gün yeni bir netbook aldım ona taktım kabloyu o da internet yok uyarısı veriyor.yani sanki kablolar ilk iki bilgisayar dışında çalışmıyor gibi.
-
evindeki kendi bilgisayarlarına elle ip vermişsindir dışarıdan başka bilgisayar geldiğinde internete çıkmıyorsa modemin lan özelliğinden dhcp etkin değildir. yapacağın modeme gir lan özelliğinden dhcp enable yap sorunun çözülür.
-
Kablo-Net'in 2 modem türü var: biri standart diğeri "router" modem.
Birinci tipse aynı anda azami 2 bilgisayar bağlayabilirsiniz. Neden ? Kablo-net böyle...
Kolay gelsin.
-
kabloların half-full duplex olması da sıkıntı yapabilir. belki kartlar full duplex.