folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Kablolu İnterneti Pc Görmüyor.Yardım Edin Hocalar

Kablolu İnterneti Pc Görmüyor.Yardım Edin Hocalar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diener
    diener's avatar
    Erkek

evde kablo net in internetini kullanıyoruz ve kablolu modemimiz var.kullandığımız internet kablolarını çıkarıp arkadaşların pc ye takınca o bilgisayarlar interneti görmüyor acaba sorun ne olabilir dostlar? hatta bazılarının ışıklar bile yanıyor fakat internet yok.3 ayrı bilgisayarda da aynı sorunu yaşadık bir zahmet yardıum edin

OYUN BİTİNCE ŞAH DA PİYON DA AYNI KUTUYA KOYULUR... ÜŞENİYORUM ÖYLEYSE YARIN...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Erkek

bilgisayarla manuel olarak ip vermiş olabilirsin. O yüzden neti görmüyor olabilir. incelemek gerek. teamviewer kurarsan iki dk yardımcı olurum.

Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diener
    diener's avatar
    Erkek

dostum şoyle ozet geçeyim.evde iki bilgisayar bağlantı sıkıntısı çekmiyor.onların dışında iki arkadaşın bilgisayarı var kaboları takınca internet bağlantısı yok diyor. bu gün yeni bir netbook aldım ona taktım kabloyu o da internet yok uyarısı veriyor.yani sanki kablolar ilk iki bilgisayar dışında çalışmıyor gibi.

OYUN BİTİNCE ŞAH DA PİYON DA AYNI KUTUYA KOYULUR... ÜŞENİYORUM ÖYLEYSE YARIN...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kumanaga
    Kumanaga's avatar
    Erkek

evindeki kendi bilgisayarlarına elle ip vermişsindir dışarıdan başka bilgisayar geldiğinde internete çıkmıyorsa modemin lan özelliğinden dhcp etkin değildir. yapacağın modeme gir lan özelliğinden dhcp enable yap sorunun çözülür.

⎝Her boku biliyorsun, "Herkes" yazmasını bilmiyorsun.⎠
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaptanMagaraAdami
    KaptanMagaraAdami's avatar
    Erkek

Kablo-Net'in 2 modem türü var: biri standart diğeri "router" modem.

Birinci tipse aynı anda azami 2 bilgisayar bağlayabilirsiniz. Neden ? Kablo-net böyle...

Kolay gelsin.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

kabloların half-full duplex olması da sıkıntı yapabilir. belki kartlar full duplex.

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
Toplam Hit: 4657 Toplam Mesaj: 6