Kablosuz Ağ Sorunu
-
Arkadaşlar evdeki laptop ve masaüstü bilgisayara kablolardan sıkılmam nedeniyle wireless ağ kurmak için airties ap 301 access point ve masaüstü pc için Wus 300 wireless adaptör aldım.Access point i modeme bağladım kitapçığında anlattığı gibi ,laptop hemen gördü bağlandım ancak ağa şifre koyduğumda laptopu hiçbişekilde bağlayamadım.acer enet manager dan connect diyorum ne şifre soruyo ne bişey direk bağlanamadı hatası veriyo başka bulduğu kablosuz ağlara tıkladığımda şifre soruyo ama bnmkinde böyle bişey yok.Laptopta Vista var
Masaüstü pc yede adaptörün kurulumunu yaptım.Çalışıyo bnm ağı buluyo bağlan dediğimde direk olarak hata veriyo(kapsama alanı dışında vs vs ancak %100 kalite var ve aralarında 2 metre mesafe yok)
nettende baya araştırdım ama bitürlü yapamadım.Bu konuda bi bilgisi olan yarımcı olabilirmi?
-
ağda kendin atadığın tüm şifreleri devre dışı bırak o yüzden hata verebilir ağ ayarlarını da kolay erişilebilir olacak şekilde ayarla ağ güvenlik ayarların en yüksekteyse biraz düşür aklıma gelen bunlar IP çakışması da yapıyor olabilir IP de almıyor olabilir modemin IP sini alt ağ maskesini ve kullanım klavuzunda yazan değerleri elle girmeyi dene IP almaya zorla filan uğraş yani :D
-
1. Airtiesın şifrelemesinde her zaman için problem cıkıyor...
2. Access Point modunda calıştığında, Wpa şifrelemesini desteklemeyip sadece wep şifrelemesini destekliyor olabilir...
Bi onu dene... Olmadı en kötü ihtimal ssid shareingi disable edip, Mac adres filtrelemesini enable edersen gene aynı güvenliği yakalayabilrsin...
-
Rene ssid shareingi nerden disable edicem pc denmi modemin içindenmi?bide masaüstü şifresiz yaptığım zaman bile girmiyor ağın kalitesini %100 görüyo bağlan dediğimde hata veriyo.Masaüstünde Xp Var Bide access pointin kitaçığında yazan ip ve alt maskesini masaüstüne girdiğimde ünlemli sınırlı bağlantı hatası oluyo..