folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Kablosuz Ağ Üzerinden Veri Gönderen Devre

Kablosuz Ağ Üzerinden Veri Gönderen Devre

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Bir devre olacak, bu devreyi zile bağlayacağım ben. Zil çaldığında devre kablosuz üzerinden server bilgisayarıma bir sinyal gönderecek.

Nasıl yapabilirim böyle birşeyi müritler?

while (1<2)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

RASPBERRY pi ile yapılabilir diye düşünüyorum. Ama ayarıntılı bir proje önerisi sunamam sana çok bilgili değilim bu konuda. Daha maaliyetsiz bir çözümü vardır sanırım.

DrKill tarafından 02/Şub/13 16:57 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek

Arduino ile yapabilirsin. http://arduino.cc/blog/category/wireless/

Nette birçok proje var. Bilgisayar ile bağlantı sağlanan bi projenin kodlarını kırparsan işin görülür sanırım.

Ayrıca arduino fanları yardımseverdir :)

Balyoz99 tarafından 02/Şub/13 17:09 tarihinde düzenlenmiştir

arbeit macht frei
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Basit bir kod için 2.4 ghz kablosuz ağ ekipmanlarıyla uğraşma. İnternette uzaktan kumanda devreleri var, onları kullanabilirsin.
    Kablo çekme şansın varsa ki yüzlerce metre uzakta olsada farketmez daha kolay ve ekonomik olabilir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

en kolayindan zil bilgisayara yakinsa kablo cekersin.

ufaktan bi RS232(seriport)(Max232 entegresi) ile donusturme yaparsin bi devre ile(PIC olur ya da digerleri).(O kadar zor degil)

VB.net ya da V.basic ile RS232yi okutursun kalanini TCP/IP ile mi ne millet gonderiyodu .net sayesinde.

En ucuz bu sanirsam yol olarak ya da klavyeden bi tus sokersin zil caldiginda bir role ceker, ve tusu kisa devre yapar,yine okutursun bunu .Net ile ve gonderirsin uzak baglantiya ama bu is riskli ve saglikli olmasi zor.

ya da digerlerinin dedigi gibi hazir devreler olabilir.

cordelian tarafından 02/Şub/13 18:07 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Hmm eyvallah hocalar. Alternatifleri değerlendireceğim.

while (1<2)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/index.htm

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Sistemin bir kaç katmandan oluşması gerekiyor. Kısaca değineyim öncelikle

1. katman - Burası zile bağlı olan kısım olacak ve alıcı devresine veri yollayacak kısım. Aradaki mesafeyi, engelleri söylememişsin o yüzden çok da

fikrim yok ne kullanılabileceği hakkında ama infared alıcı-verici devresiyle çözebileceğini düşündüğüm için 555 ile yapılmış bir ir alıcı devresi

infared hakkında geniş bilgi ( http://en.wikipedia.org/wiki/Infrared )

2.katman- verici devresinden sonra bir de bunun için alıcı devresi gerekiyor. örnek olarak

buradaki devre, verici devreden veri geldiğinde röleyi tetikliyor. (bc547 transistörü iletime geçiyor) ama senin bunla işin yok, bu kısım yerine, bir

rs232 kullanarak seri porta bağlayabilirsin ve yazacağın bir programla (serial port listener özelliği olacak) ilgili seri porttan veri geldiğinde

programın tetiklenecek. (tabii işin tektik kısımlarında bazı ayarlamalar da var) eski bir bilgisayar ise paralel portla daha kolay yapabilirsin. çünkü

seri porttaki gibi veriler belirli diziler halinde iletilmiyor, aynı anda hepsi farklı pinlere gidiyor. daha da karmaşıklaştırmak istersen usb

kullanabilirsin ama bunun için de pic şart o zaman da baya uğraşman gerekecek

3. katman- bir üst katmanda söylediğim gibi seri portu dinleyen uygulama yapman gerekecek. seri porttan herhngi bir veri geldiğinde zile basılı

olduğunu anlayabilirsin sonra da isteidğini yaptırabilirsin..

alıcı devrede gördüğün tk19 un alternatifleri oluyor. maalesef ben tk19 u bulamayıp hep alternatifiyle "bir devreyi" yapmaya çalıştım. ama

hayatım boyunca çalıştıramadığım tek devrem bu olmuştur :)  tk19 u bulmanı şiddetle öneririm eğer bu tarz bir devre yapacaksan. tk19

hatırladığım kadarıyla telefunken in alıcı gözüydü.

neyse genel olarak bu tarz bir şey ile kablosuz çözülebilecek sistem oluşturabilirsin. takıldığın yerleri sorarsan detay verebilirim. son

teknolojilerle işler daha da kolaylaşmış olabilir, hazır şeyleri pek bilmiyorum, takip edemiyorum. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

İşte hocam böyle alıcı verici ıbın zıbın olmasın diye direk wireless'tan halledilebilir mi diye sormuştum? Yani benim evde bir serverım var 7/24 açık. Zil ve server arasına kablo çekemem çünkü birisi üst katta. Ayrıca ben bu işi ilerletip zilden başka zımbırtılar için de devreler düşündüm. O yüzden wireless üzerinden bir protokol aracılığıyla verileri iletip hepsini aynı çatı altında toplamak istiyordum ama çok zor ve maliyetli mi olur?

while (1<2)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

wireless tanımı genel bir şey. kablosuz her türlü kablo içermeyen bağlantı türü wireless oluyor bt de, IR de buna giriyor. kast ettiğin wi-fi sanırım.

bazı kartlar modem/router a bağlanabiliyor (bilgisayara takıp ayarları yapıp sonra çıkartarak modem ile haberleştirebilirsin) bu kartlar bilgisayarın

şart olmadığı sistemler için kullanılıyor. Mesela akıllı evlerde bu tarz bir sistem var (genel olarak). Kart hakkında çok bilgi sahibi değilim, bir kaç

uygulamasını gördüm sadece. Bu kartın maliyeti hakkında da fikrim yok, ama yapmak istediğini bu tarz bir kartla yapabilirsin. modemine bağlanıp

veri gönderip alabilirsi. localde çalıştıracağın için localhost ile işini halledebileceğini düşünüyorum. androiddeki airdroid yazılımını biraz incelersen,

localde XXXX portuna bağlanıp kendi sistemini oluşturuyor. Bu tarz bir şey yapılabilir iletişim için.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 2953 Toplam Mesaj: 10