Kablosuz Ağlar

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek
    Basit olarak birşeyler anlatmışlar, temel bilgi verdiği için sizinle paylaşmayı uygun gördüm :)

    Alıntı

    ----------------------------

    Kablosuz ağ genellikle havaalanlarında, iş veya alışveriş merkezlerinde, otellerde, kampüslerde, otellerde kullanılır. Ancak QoS (Quality of Service) garanti edilemez çünkü oluşacak herhangi bir sinyal karışmasında bağlantı kopabilir.

    Kablosuz Ağ Tipleri
    WLAN (Wireless Local Area NEtwork): Kullanıcıların kablosuz olarak internete girmelerini sağlar. Geçici bir ağ kurulabilir.

    WPAN (Wireless Personal Area Network): Ir veya BT kullanılır. BT 10 ile 200 metre arasında bağlantı sağlarken (700 kbps), Ir ancak birkaç metre bağlantı sağlar (115 kbps).

    WMAN (Wireless Metropolian Network): Çoklu ağların birbirleriyle bağlantısını sağlar. Örnek, binalar arası kablosuz ağlar.

    WWAN (Wireless Wide Area Network): Çok geniş alanlarda kullanılır. Şehirlerarası bağlantılar. Bunlarda uydular kullanılır. 2G sistemlerdir.

    Güvenlik Tipleri
    WEP (): Tanınmayan kişilerin şifre ile kablosuz ağa girişini engeller. Bu şifre bağlantıda sorulur. Bağlantı noktaları ve o bağlantı noktalarına bağlı kişiler aynı anahtar kodu ile şifrelenir ve çözülür.

    SSID (): WLAN'ın değişik ve kendine özel tanmlayıcı ID'lere sahip ağlara parçalanmasını sağlar. Bu IDler çoklu bağlantı noktalarına atanır. Bu bağlantı noktalarına bağlanmak için o ağ için tanımlanmış SSID kullanıcı bilgisayarında belirlenir.

    MAC (): Bir kaç kullanıcının MAC adresi access point'lerde (bağlantı noktası) tanımlanabilir. Bu kullanıcıların MAC adresleri dışındaki bilgisayarlar ağa bağlanamaz.

    802.11x
    802.11a: 5 GHz bandında 54 Mbps hızında bağlantı sunar.
    802.11b: 2.4 GHz bandında 11 Mbps'lik bağlantı sunar.
    802.11g: 2.4 GHz bandında en az 20 Mbps'lik bağlantı sunar.

    Bluetooth
    8 cihazı aynı anda destekler. Birçok kullanım alanı vardır. WPAN grubunda olduğu için kısa mesafelidir. Mesafenin kısa tutulması güvenlik sebeplerindendir.

    Gerekli Donanım
    Bir access point ve ona bağlanacak olan WLAN kartları sağlandığında geçici bir ağ ve bu ağ üzerinden internete giriş sağlanabilir. Bu tip bağlantıda internetin en az 512k'lık bir bağlantı hızı sunması tavsiye edilir.

    Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
Toplam Hit: 1542 Toplam Mesaj: 1