Kablosuz Ağlar Hakkında Bir Kaç Sorum Var..
-
Önce şunu diyeyim, daha önce de bu tür bir konu açtım, afedersiniz birazcık piç oldu konu, hiç bi şey de anlaşılmadı.. :)
Sorularım şunlar ;
Mesela bir cafede bilgisayardan internete girdim, kablosuz olarak ;
1- Bu kablosuz ağda kim ne yapıyor onu nasıl bulabilirim ?
2- Bu kablosuz ağda kimse benim ne yapıp ettiğimi görmesin diye nasıl korumaya alabilirim kendimi ?
Evde net yok, başkasının ağına giriyorum. Bunu da herkes biliyor sanırım ( bazen ağa bağlanan kişi sayısı 12 falan oluyor ) o yüzden güvenliğimi sağlamam gerek.
Bu iki sorunun cevabı benim için çok önemli, bu konuda uzman muridlerin bilgilerine ihtiyacım var açıkçası..
Bir de, en basit olarak bir wireless şifresi nasıl kırılır ?
Elimde bir tane tp-link tl-wn722n var. Bununla kırabilir miyim ?
ve wpa2 sanırım kırılması çok zor, wpa kırılabiliyor ama değil mi ?
Düzenleme : bir sorum daha var, kablosuz ağlarda bir sürü wireless çıkıyor, bunların mac adreslerini nasıl öğrenebilirim ? Kırmak için gerekiyormuş sanırım :|
-
Kimseden yorum yok, bir up yapayım hele..
-
wpa wps pin yoksa bruteforce ile kırılıyor wep paket toplayıp aircrack ile keye ulaşmak ile kırılıyor wireless üzerinde bağlantı kurarken mac sniffing yaparsın modeme gönderirsin sahte mac adresini bunun dışında zaten ne bok yiyorsan ye kameralı yerde yapma baktın başın belada git bilgisayarı göm biyere tmmdır
-
dostum forumda bıryerde bactrack egıtım setı vardı ındır onu herseyı halledersın butun sorularına cevap bulursun.
-
Suç işleyeceğim için sormadım, sadece birkaç arkadaşa oyun oynicam :)
kablosuz ağlarda güvenliğimi, bilgilerimi kimse çalmasın diye ne yapmalıyım peki ?
-
kablosuz agları kırmanın 3 yontemı var bunlar
1 - ) Aircrack (Linux,Windows)
2-) Reaver Bruteforce pin destekli modemlerde calısır( Linux)
3-) Fake Ap Yapıp Sifreyi Girmesini Saglayacaksin(Linux,windows)
Googledan Aratırsan Yeterince bilgi bulabilirsin
Guvenlik icin
1-) Network ip El ile Ver
2-) Ag Paylasımlarını Kapat
3-) Kullandıgın Dns leri El ile Ver
4 - Açık Portlar Kapat
5 - işletim sistemini ve Programları Guncel Tut( Exploit Attacklara Karşı)
6 -) Zemana Antilogger Yukle
Aklıma Gelenler Bunlar
ustura tarafından 30/Kas/13 19:00 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam unix ile çok rahat takip edebiliosun ama windows ta bilmiyorum ne şekilde olur.