folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Kablosuz Ağları Dinleme

Kablosuz Ağları Dinleme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WarHead
    WarHead's avatar
    Erkek

Kablosuz ağlarda veriler havada uçuştuğu için dinleme yapmak kablolu ağlara göre daha kolaydır. Amaca uygun kullanılan bir dinleme aracı ile bir kablosuz ağdaki trafik ağa dahil olmadan rahatlıkla izlenebilir. Linux sistemlerde kablosuz ağ trafiği dinlemek için Kismet adlı program tercih edilir.
    Kismet, monitoring (rfmon) mod destekleyen kablosuz ağ arabirimleri için düşünülmüş 802.11b, 802.11a ve 802.11g protokolleri  ile uyumlu  kablosuz ağlarda pasif dinleme yapmaya yarayan bir araçtır. Aynı zamanda kablosuz ağlar için  pasif keşif aracı olarak ve basit manada saldırı tespit sistemi olarak  da kullanılabilir.
    Kismet ile dinleme yapılırken etraftaki erişim noktaları ya da istemciler rahatsız edilmez. Tamamen pasif modda bir dinleme yapıldığı için kablosuz ağları korumaya yönelik bazı saldırı tespit sistemleri kolaylıkla aldatılabilir.  Özellikle şifresiz bir iletişim yöntemi tercih edilmişse Kismet bu noktada kablosuz ağdaki tüm herşeyi görebilir.
    Kismet ve ek bir iki araç kullanılarak MAC adres tabanlı güvenlik önlemi alınmış kablosuz ağlara kolaylıkla giriş yapılabilir 

Kismet aynı zamanda kablosuz ağlarda izinsiz giriş tespiti içinde kullanılabilir. Ağa erişim izni olmayıp da giriş deneyiminde bulunan kullanıcılar Kismet tarafından rahatlıkla belirlenerek raporlanacaktır.

Emekli
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek
    Link ?

Agronomist + Yaprak Tütün Uzmanı
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WarHead
    WarHead's avatar
    Erkek

break bunu yazdı:
    -----------------------------
    Link ?

-----------------------------
    hocam  sonradan düzenleme şansım olmadı alıntı bir yazı unutmuşuz ama nereden cekdiğimi bilmiyorum world dosyası olarak arşivime atmıştım senin için araştırma yaptım ...

LİNK

Emekli
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek
    basit program bulursunuz heryerde win ve linux için sürümleri war whax da daha çeşitli araçlar  bulabilirsiniz ben kullanmayı beceremedim sonacıma wireless kart uyum dalgası war war olu war yani

tahribat.com a can feda
Toplam Hit: 1658 Toplam Mesaj: 4