Kablosuz Bağlantı Problemim
-
Kolay gelsin müritler.
Elimde Pikatel Airmax-101 model modem bulunmakta. (5 yıl oldu kullanıyorum)
Şimdi gelelim soruna. Bu modeme kablosuz olarak bağlanan bir laptop var. Laptop bağlanıyor bağlanmasına ama bazen (neye göre anlamadım) bağlantısı otomatik kesiliyor ve alttaki ağ simgesinin üzerinde ünlem işareti çıkıyor. Modeme reset attıktan sonra sorunsuz bir şekilde bağlanıyor.
Arayüzümdeki kablosuz ayarlarım şöyle:

Önceden laptop sorunsuz olarak bağlanırken bir zaman sonra kendi kendine yapmaya başladı.
Çözümler için şimdiden teşekkürler.
-
Aynı sorun bende de oluşmaya başladı,internet bazen çok hızlı çalışırken bazen modem kafayı sıyırıyor ve kablosuz bağlantı simgesinin üzerinde ünlem işareti çıkıyor.Modem in tüm ışılları normal bir şekilde çalışıyor,bu sorun oluştuğunda modem arayüzüne bile bağlanamıyorum.Modemim Airties 206 v2
-
bu sorunu modem yazılımının bir alt yada bir üst sorunu yükleyerek çözmüştüm
birkaçkez daha karşılaştığımda wpa yerine başka şifreleme yöntemi dene örnek wep gibi
ama genelde fazla uğraşma bence modemler belirli bir yaşa geldiğinde sinir bozucu birsürü sorun çıkartabiliyor
-
sabit ip ver pc ye
-
şu konuya yazmıştım aynı sıkıntı bende de var,
http://tahribat.com/Forum-Kablosuz-Modem-Sorunum-183242/1/
tekrar yazayım
evde iki laptop 1 telefon wireless'e bağlı,
belirli saatlerde atıyorum gece 12. sabah 7 bi anda modemden kopuyoruz ve bağlanamıyoruz. modemı kapatıp açınca 1-2 dakika kırmızı yanıyo sonra devam.
bazen sadece bi laptop kopuyo modemi kapat aç devam.
yalnız cep telefonu 10 dakkada bir kopup yeniden bağlanıyor. belki bilgisayarlar da kopuyodur aynı şekilde ama farketmeden geri geliyodur bilemiyorum
neyse şuan bi laptopu kablolu kullanıyorum herhangı bı kopma sıkıntısı onda yok
dıger aygıtlarda aynı problem devam edıyo. naptıysam cozemedım ben de
eğer bir çözüm bulabilirsen bana da özel mesajla bildir lütfen.
-
aynı sorun bende de var konuya bi çizik atayım
-
bendede laptop bağlantısı kopup duruyor
ben laptoğun pili bitik die böyle bişey yapıyor zannediyorum
saati ve tarihide unutuyor laptop
-
Hocam o sorunu bende yaşadım genelde modemin kablosuz veri hızını değiştirdiğinde yapar yada kanal ayarını değiştirirsen sorunun çözülür diyebilirim. 2 sorunumuda bu yolla çözmüş bulunmaktayım.