Kablosuz Bebek Kamerasına Bilgisayardan Bağlanmak
-
8 yıl önce kızım doğduğunda kablosuz, 7-8'' civarında televizyon görünümlü bir monitörü olan ve günümüzde kullanılan türlere benzeyen bir vericisi olan kablosuz bebek kamerası almıştım. Kıyıda köşede duruyordu ve şimdi 2 numara doğunca çıkardık kullanıyoruz. Her iki aparat da sadece elektrik fişine takılarak kullanılıyor. Arkalarında eternet girişi vb yok. Zaten dediğim gibi eski teknoloji. Ekran da siyah beyaz.
Sorun şu;
Bu kameranın vericisine, bilgisayardan bağlanmak istiyorum. Yani bir oynatıcı olabilir ya da bir webcam olabilir, bilgisayara yükleyeceğim bir yazılımla, veriye frekans tarama yoluyla ulaşıp görüntüyü bilgisayar ekranına alabilir miyim? Yani kamera vericisinin mac adresi falan yoktur tahminim. ip zaten olmaz zira eternet girişi falan yok zaten dediğim gibi.
Yani aslında bir analog sinyal tarayıcısına ihtiyacım var. Hatta ve hatta bu işlemi telefonla yapabilirsem daha süper olur :)
Neden böyle birşey istiyorum? Çünkü kamera devreye girdiğinde evin içindeki bütün (modem) kablosuz bağlantıyı iptal ediyor.
Bilgisayar laptop olduğu için sinyal tarayıcı kart takmam çok mümkün görünmüyor.
Fikri olan?
-
-
merhaba,
dronlarda kullanılan fpv sistemi olan birisini bulup kanal taraması yapılacak alıcı ile
32 kanal olursa iyi olur kanalların hiçbirinde görüntü gelmiyorsa
yüksek ihtimal wifi üzerinden digital olarak görüntü gidiyordur
diyelimki görüntü aldın bu alıcı üzerinde rca çıkış var oradan görüntüyü aldıktan sonra ne yaparsan yap
ha bu kadar alingilli işe gerek varmı dersen bence yok :D