Kablosuz Modemleri Kablosuz Birbirine Bağlama
-
Arkadaşlar yeni aldığım Asus DSL-N14U model modemim var,bir de elimde eski kulladığım Airties Rt-204 modemim var.
Eski model olan airties modemimi 3.kattaki arkadaşımın evine kurup arkadaşımın evinde de internetin kullanılmasını sağlamak istiyorum.
Arkadaşımın evinde belli odalarda asus 2 diş falan çekiyor,eski modemimi yukarıya kurup Mesh ile sinyali kablo kullanmadan evde tüm odalara yayabilirmiyim.
Not : İki modem arasında kablo çekmem imkansız,sadece asustan gelen sinyali yükselterek tüm odalara yaymak amacım.
Bu konu hakkında yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim şimdiden.(Sercan kardeşim özellikle sana) -
Olur olur olmaz mı? Ancak bağlantı hızı yarı yarıya düşer 2. modemde. Yani 10mbit hızın varsa 2. modem en fazla 5mbit alır. Bunu bana diyen olmamıştı da 2 gün uğraşmıştım sorun nerede acaba diye.
Modemi diğer modemin yanında yapılandır. Sonra diğer katta sinyal en fazla nerede alıyorsa oraya koy modemi. Zaten wi-fi aracılığıyla bağlantı kuracağından pek bir olayı yok yapacağın şeyin. Airties kendi sitesinde anlatmıştı.
http://www.airties.com.tr/_supportdocs/1/19/1_19_20120103003919.pdf buradaki adımları takip edersen rahatlıkla yaparsın.
1049 tarafından 19/Nis/15 00:48 tarihinde düzenlenmiştir -
1049 bunu yazdı
Olur olur olmaz mı? Ancak bağlantı hızı yarı yarıya düşer 2. modemde. Yani 10mbit hızın varsa 2. modem en fazla 5mbit alır. Bunu bana diyen olmamıştı da 2 gün uğraşmıştım sorun nerede acaba diye.
Modemi diğer modemin yanında yapılandır. Sonra diğer katta sinyal en fazla nerede alıyorsa oraya koy modemi. Zaten wi-fi aracılığıyla bağlantı kuracağından pek bir olayı yok yapacağın şeyin. Airties kendi sitesinde anlatmıştı.
http://www.airties.com.tr/_supportdocs/1/19/1_19_20120103003919.pdf buradaki adımları takip edersen rahatlıkla yaparsın.
Hız sorun degil 2. modemde internet olsun yeter hocam.
Bununla ilgili bilgilerini paylaşırsan sevinirim.
Edit : Çok teşekkür ederim.Hemen denemeye başlıyorum.
DjBlueMaN tarafından 19/Nis/15 00:50 tarihinde düzenlenmiştir -
modemin access point özelliği varmı?