Kablosuz Modemlerin , Kablosuz Ağlarda Ara Ara Gözükmesi/Kaybolması
-
lütfen yardımlarınız bekliyorum. İş yerinde etrafımızda yaklaşık 10-15 tane wireless sinyali var ve bunlardan 3 tanesinin şifresini tanıdık olduğu için söylüyorlar kullanıyoruz. Bundan yaklaşık 1 yıl öncesine kadar hiç bir problem yoktu, fakat son 1 haftadır 1.si kapandı, kablosuz ağlarda hiç gözükmüyor. 2. cisi yeni kuruldu sayılır ona da 1 gün bağlandım kayboldu. 3. sü ise 1 yıldır vardı ama son 1 aydır kablosuz ağlar da hiç gözükmüyordu , bu sefer ona bağlandım. ama ne hikmetse o da 1 gün oldu sayılır, bugün elektrikler gitti geldi o da kablosuz ağlar listesinde kayboldu. Daha bir sürü modem var listede gözüküyor kaybolma yok anlayamıyorum bu 3 modem neden kayboldu, ?
3 işyeri sahibininde, çalışanlarınında modemin ayarlarından anlamadıklarını adım gibi biliyorum. İsteyerek kapatacakları birşey değil.sorun laptopımımdamıdır diye; telefoncu arkadaşımdan iphone ve galaxy s2 aldım ve wifi tarattırdım. sonuç bu 3 modem wifi taramasında da gözükmüyorlar. google çok araştırma yaptım, ama bir türlü yeterli bir sonuca ulaşamadım.
bileniniz varsa çok makbüle geçer.
-
eğer listede görülmüyorsa ssid yi gizlemiş olabilirler, bunun için ayrı tarama programları da var..
ayarlar için buraya bakabilirsin http://www.turkhackteam.net/bilgisayar-guvenligi/771006-wireless-ag-adi-gizleme-ssid-hakkinda-fotografli.html
-
lütfen başka çözümler/öneriler/yardımlara devam.
-
işte yine elektrik gitti geldi , modemlerden birisi çıktı ortaya bende bu sefer modeme girip 2. bir bağlantı daha açtım bakalım ne olacak ? kesin bu işte başka bir iş var ssid gizlemeyle ilgisi yok ama bir çözemedim.
Bakalım bir sefer daha kaybolursa 2. açtığım bağlantıda gidecekmi merak ediyorum.